Žestoki momci se iznenada obogatili i zapali za oči policiji: Organizirana prostitucija za turiste cvjeta u Sarajevu!

Policijskim i poreskim inspektorima u Sarajevu, kako ekskluzivno saznaje Novi.ba, zapalo je za oči ekspresno bogaćenje i raskalašeni život nekoliko mlađih osoba za koje su sumnja da su povezane sa organiziranom prostitucijom, posebno namjenjenom turistima!

 

Kako nam je prenio dobro upućeni sagovornik, kao posljedica sve većeg broja turista koji dolaze u Sarajevo povećana je i potražnja za, u BiH ilegalnim uslugama, prostitucije te se jedan broj lokalnih „žestokih momaka“ dao u biznis organiziranog podvođenja.

Potražnja je, kako naš izvor tvrdi, velika i kod turista koji dolaze iz zaljevskih zemalja, a oni su spremni izdašno i platiti usluge te diskreciju.

– Naši operativci su upratili jedan broj osoba za koje se sumnja da organiziraju prostituciju za strane turiste. Oni uglavnom pronalaze mlađe djevojke, studentice, često u teškom finansijskom stanju koje za iznose od po nekoliko stotina eura prodaju svoje tijelo turistima – pojasnio je naš izvor.

Nezvanično, svodnici od turista za noć uzimaju i po 500 eura, a jednu trećinu daju prostitutkama.

– Neki od njih su se već sad značajno obogatili, voze skupe automobile i žive raskalašeno. Plaćaju se skupi provodi, a upitno je porijeklo novca. Većina tih svodnika na vezi ima četiri do pet prostitutki koje onda podvode strancima. Neki od njih aktivno traže „saradnice“ – naveo je naš izvor.

Prostitucija u BiH ni prije ovoga nije bila rijetkost, a usluge su nuđene putem oglasa, preko interneta pa i nerijetko onako pored autoputa. Ali, policija posebno prati organizirani vid ovog kriminala zbog sumnji i na povezanost sa drugim vrstama kriminala.

– Turisti iz zaljevskih zemalja su navikli da imaju ovaj dio „aranžmana“ u evropskih zemljama i ovdje se pojavio dio ljudi koji im je spreman to obezbijediti i za to uzeti veliki novac, ali država mora reagirati – kaže sagovornik Novi.ba.

SIPA je prije više od godinu dana provela akciju protiv prostitucije, uhapšeno je nekoliko osoba između 35 i 25 godina, ali očito da se “biznis” i dalje razvija..

Osobe se sumnjiče da su organizirale pružanje seksualnih usluga na području Kantona Sarajevo (i šire), tako što su ostvarivali kontakte s korisnicima i posredovali u dogovorima, a zatim su na dogovoreno mjesto prevozili osobe koje su pružale seksualne usluge i dolazili po njih. Prvoosumnjičeni je za navedene usluge naplaćivao 50 posto od dogovorenog iznosa, čime je stekao znatnu protupravnu imovinsku korist – saopćeno je nakon akcije „Lipstick“.

(2167)This post has been seen 12993 times.

Žestoki momci se iznenada obogatili i zapali za oči policiji: Organizirana prostitucija za turiste cvjeta u Sarajevu!

| Slider, Vijesti |
About The Author
-