Žestoki momci se iznenada obogatili i zapali za oči policiji: Organizirana prostitucija za turiste cvjeta u Sarajevu!

Nezvanično, svodnici od turista za noć uzimaju i po 500 eura, a jednu trećinu daju prostitutkama.

– Neki od njih su se već sad značajno obogatili, voze skupe automobile i žive raskalašeno. Plaćaju se skupi provodi, a upitno je porijeklo novca. Većina tih svodnika na vezi ima četiri do pet prostitutki koje onda podvode strancima. Neki od njih aktivno traže „saradnice“ – naveo je naš izvor.

Prostitucija u BiH ni prije ovoga nije bila rijetkost, a usluge su nuđene putem oglasa, preko interneta pa i nerijetko onako pored autoputa. Ali, policija posebno prati organizirani vid ovog kriminala zbog sumnji i na povezanost sa drugim vrstama kriminala.

– Turisti iz zaljevskih zemalja su navikli da imaju ovaj dio „aranžmana“ u evropskih zemljama i ovdje se pojavio dio ljudi koji im je spreman to obezbijediti i za to uzeti veliki novac, ali država mora reagirati – kaže sagovornik Novi.ba.

SIPA je prije više od godinu dana provela akciju protiv prostitucije, uhapšeno je nekoliko osoba između 35 i 25 godina, ali očito da se “biznis” i dalje razvija..

Osobe se sumnjiče da su organizirale pružanje seksualnih usluga na području Kantona Sarajevo (i šire), tako što su ostvarivali kontakte s korisnicima i posredovali u dogovorima, a zatim su na dogovoreno mjesto prevozili osobe koje su pružale seksualne usluge i dolazili po njih. Prvoosumnjičeni je za navedene usluge naplaćivao 50 posto od dogovorenog iznosa, čime je stekao znatnu protupravnu imovinsku korist – saopćeno je nakon akcije „Lipstick“.

(2160)This post has been seen 12939 times.

Žestoki momci se iznenada obogatili i zapali za oči policiji: Organizirana prostitucija za turiste cvjeta u Sarajevu!

| Slider, Vijesti |
About The Author
-