Zbog palih ispita, student tuži Islamsku zajednicu i traži povrat novca iz turbeta

Kap koja je prelila čašu je posljednje ubacivanje u turbe, gdje mu je trebalo svega deset bodova sa parcijale, kako bi položio ispit, ali, iako je ubacio posljednje dvije marke u turbe “Sedmorica braće”, to se nije desilo. Pao je ispit i najvjerovatnije da će obnavljati godinu.

„Za sada pripremam dokazni materijal i planiram da pokrenem tužbu i povrat novca od Islamske zajednice, a od vlasnika okolnih lokala zatražit ću da mi ustupe video materijal sa sigurnosnih kamera, kako bih priložio neoborive dokaze da sam pred svaki ispit ubacivao novac“ – izjavio je vidno razočarani Šemso Poplaha.

Na upit, da nije možda previše da tuži Islamsku zajednicu, jer, ipak je to njegova institucija i možda postoji neki blaži ili interni način za rješavanje problema, Poplaha je izjavio da, za sada ne želi odustati i da je već angažovao advokata, a jedini razlog zbog kojega bi možda promijenio svoju čvrstu odluku je u slučaju da nekim čudom položi ispite u septembarskom roku, u protivnom, ne preostaje mu ništa drugo, osim da tuži Islamsku zajednicu i „Sedmoricu braće“ zbog teške prevare, od koje mu zavisi prelazak u treću godinu na Filozofskom fakultetu na odsjeku za Germanistiku.

(Tekst je satiričnog karaktera)

(287)This post has been seen 5191 times.

Zbog palih ispita, student tuži Islamsku zajednicu i traži povrat novca iz turbeta

| Bosna i Hercegovina, Satirka, Slider |
About The Author
-