ZASTRAŠUJUĆA ISPOVIJEST AKADEMKINJE SENKE MESIHOVIĆ- DINAREVIĆ KOJU JE IZ UKCS OTJERALA SEBIJA IZETBEGOVIĆ! PRVO MI JE VERBALNO PRIJETILA PA ONDA…

Novopečena direktorica UKCS-a Sebija Izetbegović, supruga predsjednika SDA i člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića smijenila je dugogodišnju šeficu Pedijatrijske klinike na UKCS-u, uglednu doktoricu, jedinog akademika na UKCS-u prof. dr. Senku Mesihović-Dinarević.

 

Sve se to desilo prije nekoliko mjeseci kada je Sebija došla na pozicije direktorke.

U kontaktu sa dr. Mesihović rekla nam je strašne činjenice.

Naime prema njenim riječima čim je Sebija došla na kliniku počela je da odrađuje privatna saslušanja skoro svih uposlenih u UKCS. Ta saslušanja su se odvijala u njenoj kancelariji pojedinačno oči u oči. Kada je došao red na dr. Mesihović i kada je došla na razgovor kod Sebije prvo što je čula bilo je ” Znaš li ti čija sam ja supruga?”

Nakon što je dr. Mesihović odgovorila da zna uslijedila je rečenica ” Sada sam ja ovdje i Bog i batina, do sada ovdje nije bilo reda ali sada  će biti kako ja kažem”  

Dr. Mesihović je ostala začuđena nakon samo 2 rečenice. Sebija joj je dodala da nije bila dobra na svojoj poziciji te da će biti smijenjena, a ako se bude bunila bit će i otpuštena.

Inače Sebija koja po obrazovanju i struci nije do koljena Akademkinji Mesihović dala je sebi za pravo da joj se nabroji sve i svašta zato što joj je muž predsjednik države..

 Ona koja je studirala 11 godina držala je meni lekciju koja sam poznata širom Europe. Najgore je na kraju kada sam napuštala kancelariju – dobacila mi je onako podsmjehujući se da nju samo Bog sada može skinuti sa te pozicije. Kao da je meni bitna pozicija!

Ispade da je pozicija bitna od života građana ove države rekla je dr Mesihović.. Ja nemam privatnu kliniku i otišla sam iz BiH u Njemačku gdje su me dočekali raširenih ruku i gdje sam postala šefica cijelog pedijatrijskog odjeljenja.

Boli me to što gospođa Sebija i danas dan obmanjuje javnost i iznosi neistine. Ona me je otjerala i prijetila mi svim i svačim, riječi su dr. Mesihović.

Inače, Senka Mesihović-Dinarević jedini je akademik zaposlena na UKCS-u i sestra bivšeg direktora UKCS-a prof.dr. Rusmira Mesihović. Diplomirala je kao student generacije na Medicinskom fakultetu 1982. godine. Dobitnica je nagrade “Dr. Bogdan Zimonjić” i Zlatne značke “Hasan Brkić”. Od 1982. godine zaposlena je na Pedijatrijskom klinici u Sarajevu, a na poziciji šefice Klinike nalazi se od 2003. godine.

Objavila je više od 205 radova u domaćim i stranim medicinskim časopisima. Izlagala je na brojnim domaćim i svjetskim skupovima. Autorica je 10 knjiga, sedam priručnika, recenzentkinja pet knjiga, mentorica u diplomskim radovima studenata pri Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu i Sjedinjenim Američkim Državama, Visokoj zdravstvenoj školi i Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, kao i mentorica u brojnim magistarskim i doktorskim radovima.

Od 2008. godine punopravni je član Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine. .

Za razliku od briljantne karijere akademika prof.dr. Senke Dinarević-Mesihović, nova direktorica UKCS-a Sebija Seka Izetbegović studirala je na Medicinskom fakultetu u Sarajevu skoro 11 godina, a o ratnim specijalizacijama, pohađanjima postdiplomskih studija u Zagrebu je degutantno i suvišno govoriti.

 

 

Biografija prof. dr. Sebije Izetbegović.

Ipak, kakva politika čini čuda tako je uz pomoć prezimena Izetbegović dogurala do direktorice najveće medicinske ustanove u Bosni i Hercegovini.

Njen stručni i naučni rad je i više nego skroman, što dokazuje bilo koja relevantna naučna baza podataka. Nova direktorica bila je jedini kandidat za ovu poziciju. Njen muž Bakir je rekao da je dobro što je onda na toj poziciji jer ima dobre veze i uticajna je!?

Smjena prof. dr. Senke Mesihović-Dinarević je bila i očekivana jer navodno Sebija Izetbegović je oduvijek bila ljubomorna na naučni i stručni uspjeh akademika Mesihović-Dizdarević.

Manijakalna smjena i to ako ne prva, onda među prvim na UKCS, nakon što je ustoličena u direktorsku fotelju je samo još jedan dokaz u nizu koliko je Sebija Izetbegović ostrašćena, osvetoljubiva, ljubomorna i sujetna osoba.

Pogledajte sada ko je prof. dr. Senka Mesihović Dinarević i kako je jedna hoštaplerka koja je studirala 11 godina uspjela da ukloni ovakvog stručnjaka priznatog u cijelom svijetu:

Nakon ovakve biografije doktorice koju je Sebija otjerala,  jasno je da je UKCS postao privatna svojina Kriminalne porodice Izetbegović koja je ovaj klinički centar prisvojila za svoje potrebe.

Izvor: www.globalno.org

(17586)

ZASTRAŠUJUĆA ISPOVIJEST AKADEMKINJE SENKE MESIHOVIĆ- DINAREVIĆ KOJU JE IZ UKCS OTJERALA SEBIJA IZETBEGOVIĆ! PRVO MI JE VERBALNO PRIJETILA PA ONDA…

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-