ZAŠTO SE UBILA ANA MLADIĆ? Kad je “Bosanski mesar” izgledao jedino kao čovjek…

Ana Mladić počinila je samoubistvo omiljenim pištoljem svojega oca. Godinu dana nakon tragedije, u julu 1995., general Ratko Mladić počinio je najveći pokolj na europskom tlu od Drugoga svjetskog rata.

 

 

Bila je privlačna, vedra djevojka, među najboljim studenticama beogradskog Medicinskog fakulteta, korak do diplome. Oca je obožavala; generala koji je nizao pobjede i koji ju je, kao svoju mezimicu, ludo volio. Nekoliko sedmica prije nego što će umrijeti, u ožujku 1994., Ana je otputovala je u Moskvu na maturalnu večer. Ondje se nešto dogodilo, jer vratila se drugačija Ana: tužna, neraspoložena, depresivna. Djevojka je 24. marta pucala sebi u glavu.

 

Poput većine krvnika, i Ratko Mladić imao je, barem dva lica: otac pun ljubavi, vjeran muž, pošten čovjek, to je bilo njegovo lice na svjetlu. Drugo lice, koje mu je bilo zaklonjeno sjenom i koje njegova kći nije poznavala, bilo je lice čovjeka koji je ubijao ljude, uključujući djecu, žene i starce. Možda je to lice u sjeni Ana otkrila u Moskvi? Je li ondje gledala televiziju, čula nešto o svom ocu? Ili joj je netko nešto ispričao? Je li se ubila zato što nije mogla podnijeti teret, a to je biti kći “Bosanskog Mesara”, kako su ga mediji nazivali? Je li ga tako htjela kazniti? Je li je očeva krivnja, naslijeđena i nepravedna, gušila da nastavi život? Je li se žrtvovala kao moderna Ifigenija, kako bi otac prestao ubijati?

 

Pogledajte video:

 

(21558)

ZAŠTO SE UBILA ANA MLADIĆ? Kad je “Bosanski mesar” izgledao jedino kao čovjek…

| Da se ne zaboravi, Foto/Video, Slider, Šokantno |
About The Author
-