UŽAS KOJI JE ŠOKIRAO BIH: Otac ušao u kuću i tamo zatekao prizor, koji če ga proganjati dok je živ

– Rekao mu je da ne ulazi u radnju i ništa ne dira. Ali, eto… Desilo se. Allah, dž. š., je tako htio – kaže nam vidno potresen tetak dječaka.

Ni on ne može povjerovati da mladog Ise nema te da ga neće ugledati u avliji kuće. Niko ne zna kako je tačno došlo do ove nezapamćene tragedije u Tešnju.

– Automobil je bio na klocnama. On je ušao u radnju, ali kako je pao auto još ne znamo – kaže nam tetak.

Kako saznajemo od komšija koje su nas zamolile za anonimnost, mladić je, navodno, nešto dirao oko dizalice, nakon čega je automobil pao na glavu i grudni koš dječaka. Cijeli prizor zatekao je otac, koji je doživio šok.

Emotivna poruka

Dijete je sa suprugom odmah stavio u vozilo i odvezao u Opću bolnicu, ali ljekari su, nažalost, ustanovili da je dijete dovezeno mrtvo. Ova tragična vijest pogodila je i Jasenku Mustafić-Alić, razrednicu stradalog dječaka, koja je napisala emotivnu poruku na društvenoj mreži Facebook.

– Ne znam kako ući u učionicu i vidjeti njegovo prazno mjesto – napisala je razrednica.

Volio automobile

Nedžad Hasanbašić, prijatelj nastradalog dječaka, također je u šoku. Kako je za naš list ispričao, družio se sa stradalim Isom i njegovim bratom Ajdinom.

– To je zaista porodica o kojoj imam samo riječi hvale. Niko ne može vjerovati da se ovo dogodilo. Strašno. Sve nas je pogodilo – kaže Hasanbašić, dodajući da je poginuli Iso volio automobile.

Danas dženaza i ukop

Zbog obdukcije koju je naložio dežurni tužilac Tužilaštva ZDK dženaza će biti obavljena danas poslije ikindija-namaza u haremu Čarši džamije u Tešnju. Dječak će biti sahranjen na kaburistanu “Đonlagićka” u Tešnju.

(3906)

UŽAS KOJI JE ŠOKIRAO BIH: Otac ušao u kuću i tamo zatekao prizor, koji če ga proganjati dok je živ

| Crna hronika, Slider |
About The Author
-