Trump prvi put pomenuo BiH: Naša zemlja za njegovoj listi terorističkih napada o kojima mediji šute!?

Predsjednik Sjedinjenih Američki Država Donald Trump smatra da mediji nisu dovoljno pažnje posvetili terorističkim napadima koji su se dogodili u Rajlovcu kod Sarajeva i Zvorniku u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Bijele kuće ekskluzivno saznaje Novi.ba.

 

 

Ovo je prvi put da Trump, uopće, pominje našu zemlju, a ona se našla na listi koju je Bijela kuća distribuirala američkim medijima kao dokaz za Trumpove tvrdnje.

 

Naime, američki predsjednik koji je u žestokom sukobu sa američkim medijima, izjavio je kako su evropski i američki mediji nedovoljno pokrili veliki broj terorističkih napada širom svijeta.

 

O njima se gotovo i ne izvještava – rekao je Trump i izazvao žesoku reakciji medija.
Nakon toga Bijela kuća je objavila listu napada za koje Trupova administracija smatra da nisu dovoljno medijski eksploatisani. Među njima su dva napada koja su se dogodila 2015. godine. Prvo je u aprilu 2015. Godine Nerdin Ibrić ubio jednog policajca entitetske policije u Zvorniku.

 

A, u decembru iste godine Enes Omeragić je ubio dva pripadnika Oružanih snaga BiH u Rajlovcu kod Sarajeva, a potom i sebe raznio bombom.

 

Lista Bijele kuće obuhvata ukupno 78 terorističkih napada od septembra 2014. – decembar 2016.

 

trum-teror

(10539)

Trump prvi put pomenuo BiH: Naša zemlja za njegovoj listi terorističkih napada o kojima mediji šute!?

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Slider, Vijesti |
About The Author
-