TRAMP OKREĆE AMERIKU NAOPAČKE! Vraća “crne sobe” i jezivo MUČENJE ZATVORENIKA VODOM!

Predsjednik SAD Donald Trump izjavio je da smatra da je mučenje zatvorenika djelotvorno jer, kako je ocijenio, “protiv vatre moramo boriti vatrom”

 

U prvom televizijskom intervjuu od inauguracije, koji je dao za TV ABC predsjednik SAD je rekao da će se posavjetovati s tajnikom za obranu Jamesom Matisom i s direktorom CIA-e Mikeom Pompei o tome što se legalno može, a što ne u borbi protiv širenja radikalizma.

On je izjavio da su mu dužnosnici obavještajnih službi rekli da je mučenje kao dio ispitivanja zatvorenika “djelotvorno” i da bi on apsolutno ponovno uveo mučenje takozvani “waterboarding” (mučenje vodom koje izaziva osjećaj davljenja).

– Kada pucaju, odsijecaju glave našim ljudima i drugim narodima, kada odsijecaju glave ljudima samo zato što su kršćani na Bliskom Istoku, kada ISIS radi stvari za koje nitko nikada nije čuo još od srednjovjekovnih vremena, da li bi trebalo da se protivim mučenju vodom? Što se mene tiče treba uzvratiti vatrom protiv vatre. Pričao sam s ljudima na najvišim razinama obavještajnih službi i postavio sam im pitanje: ‘Da li djeluje? Da li mučenje djeluje ‘i odgovor je bio’ Da, apsolutno ‘

Trump je rekao da će razgovarati s Pompei i Matisom i da će složiti s onim što oni odluče po ovom pitanju.

Intervju je uslijedio nakon objavljivanja izvještaja da Tramp priprema potpisati naredbu kojom će se ponovo zatvarati osobe osumnjičene za terorizam na tajnim lokacijama, takozvanim “crnim mjestima”.

Ovim bi bila uklonjena ograničenja na prisilne ispitivačke tehnike, koja su uspostavljena dugogodišnjim vojnim uputama namijenjenim osigurati humano vojno ispitivanje, a koja bi bila u skladu sa Ženevskom konvencijom.

(1030)

TRAMP OKREĆE AMERIKU NAOPAČKE! Vraća “crne sobe” i jezivo MUČENJE ZATVORENIKA VODOM!

| Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-