ŠOKANTNO OTKRIĆE, HRVATI U BUNILU: Stipe Mesić unaprijedio Ratka Mladića u ČIN GENERALA!

Ekskluzivni dokument, koji je nedavno objavljen potvrđuje da je Stipe Mesić početkom devedesetih godina prošlog stoljeća kao posljednji predsjednik Predsjedništva SFRJ unaprijedio Ratka Mladića u čin general-majora JNA!

 

Naime, dana 4. listopada 1991. godine tadašnji predsjednik Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije Stjepan Mesić unaprijedio je Ratka Mladića u čin general-majora JNA.

Mesić je još 16. svibnja 1991. automatski trebao postati predsjednik Predsjedništva SFRJ, ali je srpski član Borisav Jović zatražio glasovanje. Rezultat glasanja bio je neriješen (4: 4), jer su Srbija, Vojvodina, Kosovo i Crna Gora glasale protiv Mesića. Navodno je čak i tadašnji šef Generalštaba JNA Blagoje Adžić bio nezadovoljan tim srpskog manevrom i izjavio je: “Ovo je lakrdija. Trebalo je po Ustavu … ”

 

Ratko Mladić, Stipe Mesić, Foto PrintScreen YT

 

Predsjedništvo je zbog tih razmirica postalo blokirano. Tek nakon pritiska europske diplomacije, Mesić je konačno izabran za predsjednika SFRJ. On je potvrdio u Haagu u svjedočenju protiv generala Blaškića da je bio na funkciji predsjednika Predsjedništva SFRJ “sve do kraja 1991”.

Dakle to je neoboriva činjenica koja dokazuje da je 4. listopada 1991. godine upravo Stipe Mesić kao predsjednik Predsjedništva SFRJ unaprijedio pukovnika Ratka Mladića u čin general-bojnika i to u vrijeme već otovorenih oružanih sukoba u Zadru.

U lipnju 1991. pukovnik Mladić bio je na položaju načelnika štaba 9. (Kninskog) korpusa JNA. Rat u Hrvatskoj tada se nalazio pred potpunom eskalacijom, a nije slučajno da je Mladić postavljen na odgovorno mjesto jer su hrvatske vlasti u potpunom okruženju u selu Kijevu kod Knina organizirale policijski stožer ne bi li tako simbolično dokazale Srbima da kninski kraj smatraju dijelom hrvatskog teritorija.

(Dnevno)

(1834)

ŠOKANTNO OTKRIĆE, HRVATI U BUNILU: Stipe Mesić unaprijedio Ratka Mladića u ČIN GENERALA!

| Foto/Video, Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-