Šokantni detalji likvidacije u Sarajevu: Damir Hodović Pele prvo upucan pa mu…

Sarajevski policajci uhapsili su Fuada Pitića (26) i njegovog šuru Ismara Halilovića (22), obojica iz Sarajeva, zbog sumnje da su prekjučer u 18.30 sati na Trgu međunarodnog prijateljstva do broja 16 u sarajevskom naselju Alipašino Polje ubili Damira Hodovića zvanog Pele (38) iz Zemuna, nastanjenog u Sarajevu.

 

 

Sarajevski policajci jučer su priveli i Nihada Titorića (32). Prema nepotvrđenim informacijama, on se tereti za pomoć počiniocu nakon učinjenog krivičnog djela.

 

Pregledali vozila

Omar Mehmedbašić, branilac Pitića i Halilovića, u kratkoj izjavi za “Dnevni avaz” kazao je kako su se obojica osumnjičenih tokom saslušanja u službenim prostorijama policije branila šutnjom.

– Mogu još samo reći da se obojici stavlja na teret krivično djelo ubistvo – rekao je Mehmedbašić.

Pitić i Halilović jučer su predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu. Azra Bavčić, portparol ove pravosudne institucije, kazala je da je postupajući tužilac odredio osumnjičenima 24-satno zadržavanje te da će ih u zakonskom roku ispitati, nakon čega će se odlučiti o daljnjim mjerama.

 

collage-fotor
Inspektori MUP-a KS priveli u Tužilaštvo na ispitivanje Pitića, Halilovića i Titorića (Foto: S. Saletović)

 

Prve informacije govorile su da je Hodović nastradao nakon što ga je direktno u srce pogodio hitac ispaljen iz vatrenog oružja.

No, kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, tokom zločina korišten je i nož. U prilog tome ide i tvrdnja Nermina Sarajlića, vještaka medicinske struke, koji je jučer obavio obdukciju nastradalog, da je na tijelu, kako je izjavio za naš list, osim rane od vatrenog oružja, “našao i druge povrede”.

Isti izvor kazao nam je da je nesretni Hodović, nakon što je pogođen u grudni koš, svega nekoliko centimetara od srca, ipak uspio ostati na nogama te da je krvav krenuo bježati kako bi spasio živu glavu. No, tada ga je jedan od napadača sustigao i zario mu nož u srce!

 

damir-hodovic-rile-10
Nastradali Hodović

 

– Upitno je da li bi nastradali preživio i samo ranjavanje od vatrenog oružja – rekao nam je izvor.

Ono što je i jučer bilo nepoznato, a što će se utvrditi opsežnom istragom koja je u toku, jeste ko je od napadača koristio vatreno oružje, a ko nož.

Policajci i istražitelji i jučer su češljali mjesto zločina, gdje su nastavili uviđajne radnje. Prema nepotvrđenim informacijama, tragali su za oružjem i drugim dokazima, zbog čega su pregledavana i neka parkirana vozila. Navodno su policajci izuzeli više snimaka videonadzora okolnih objekata.

 

Motiv za ubistvo

Prema nezvaničnim informacijama, motiv za ubistvo su neraščišćeni računi između Hodovića s jedne te Pitića i Halilovića s druge strane. Navodno je Hodović dugovao novac Pitiću i Haliloviću, zbog čega je nedavno izbila i tuča. Kritičnog dana, Hodović je ponovo nabasao na Pitića i Halilovića, što je ovog puta bilo kobno po njega. Napadači su, na koncu, pobjegli, ali su, kako saznajemo, uhapšeni jučer nekoliko minuta poslije ponoći.

 

Ko su uhapšeni mladići?

Fuad Pitić odranije je poznat organima gonjenja. Interesantno je da je hapšen 2013. godine zbog sumnje da je u istoj ulici gdje je ubijen Damir Hodović, do broja 15, bacio ručnu bombu. Tada ozlijeđenih nije bilo, dok su od detonacije popucala stakla na dva stana u zgradi. Pitić je tada priznao da je aktivirao bombu. Halilović, ako je suditi prema njegovim fotografijama na Facebooku, bio je blizak sa Pitićem. Na jednoj od fotografija on pozira sa pištoljem u ruci. Dan prije zločina, objavio je status u kojem stoji: “Možda gazim put krvav al’ ga gazim kao prvak.”

 

Privođen zbog krađa

Kako je naš list već pisao, Damir Hodović, iza kojeg su ostale dvije kćerkice, navodno se družio sa pojedinim “žestokim momcima”. Oni koji su ga poznavali, pričaju da nije bio sklon problemima i da nikoga nije maltretirao. Nezvanično, ranije je privođen zbog sitnih krađa.

 

Pronađeni droga i oružje

Interesantno je da su policajci prilikom potrage za osumnjičenima i pretresa više lokacija uhapsili još jednu osobu, i to zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga te zbog nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija. No, kako saznajemo, ova osoba ne dovodi se u vezu sa zločinom.

 

POVEZANI SADRŽAJ: Novi detalji likvidacije: Damir Hodović upucan u nogu, kobna bila ubodna rana nožem

(34811)

Šokantni detalji likvidacije u Sarajevu: Damir Hodović Pele prvo upucan pa mu…

About The Author
-