ŠOKANTNA nova verzija Đinđićevog ubistva obara zvaničnu verziju: Đinđića ubili iz dvorišta Vlade

Profesor Slobodan Savić iz Instituta za sudsku medicinu, koji je i radio obdukciju, kaže da je neophodna rekonstrukcija događaja kobnog 12. ožujka.

 

Službena verzija o ubojstvu srpskog premijera kaže da je Zoran Đinđić leđima bio okrenut ulazu u zgradu Vlade, a prisutni svjedoci tvrde potpuno suprotno

Nepotpuna istina o ubojstvu premijera Zorana Đinđića i poslije 14 godina intrigira srpski javnost, a posljednje sumnje bačene su na službenu verziju samog čina atentata, kao i na to da li je zaista pucano iz Ulice admirala Geprata ili čak bliže – iz dvorišta Vlade!

O brojnim nelogičnostima iz verzije koja je zavedena kao službena progovorio je profesor Slobodan Savić, jedan od trojice liječnika iz Instituta za sudsku medicinu, koji je i radio obdukciju Đinđićeva tijela.

On je u posljednjem broju Expressa ukazao na činjenicu da dosad nije urađena kompletna rekonstrukcija događaja kobnog 12. ožujka 2003, što je bilo neophodno s obzirom na značaj i osjetljivost ovog slučaja.

Savić objašnjava da mu mnoge nelogičnosti pobuđuju sumnju u verziju koja je zavedena kao službena, a neobjašnjivo mu je i to što ni u jednom sudskom postupku u vezi sa Đinđićem nije dobio poziv da svjedoči kao netko tko je mrtvog premijera video odmah nakon ubojstva.

– Meni je to čudno i ne mogu objasniti zašto nikad nisam pozvan. Ja sam s još dvojicom kolega radio obdukciju, au kasnijem tijeku istražni sudac je odlučio da u daljnje vještačenje uključi samo jednog koji je sačinio nalaz s vještake balističara. Kod nas u Institutu obveza je da obdukcioni zapisnik, čak iu najjednostavnijim slučajevima prirodne smrti, potpisuju najmanje dva liječnika specijalista. Uvjeren sam da je ovako delikatan slučaj zahtijevao adekvatnu komisiju, sačinjenu od većeg broja vještaka i specijalista. Uz sve nelogičnosti o kojima pričam, moj zaključak je da sve to nikome nije smetalo ili je pak netko htio da tako bude – kaže Savić.

Nelogičnosti iz službene verzije vještačenja, na koje ukazuje Savić, tiču ​​se položaja Đinđićeva tijela, veličine rana, tragovima krvi …

– Jedan od spornih momenata bilo je utvrđivanje s koje strane je pucano i položaj tijela premijera u momentu ozljeđivanja. Službena verzija kaže da je Đinđić bio okrenut leđima ulazu u zgradu Vlade, a prisutni svjedoci tvrde potpuno suprotno. Taj detalj je važan, jer određuje odakle je pucano i da li je zaista to učinjeno sa zgrade u Ulici admirala Geprata, kao što kaže službena verzija. Ozbiljna dilema za mene je i to da li su rane na Đinđićevom tijelu i rane na tijelu njegovog tjelohranitelja Milana Veruovića mogle biti nanesene istim projektilom. Te ozljede su različite veličine – objašnjava Savić.

 

Rekonstrukcija ubojstva premijera Zorana Đinđića nikad nije urađena

Rekonstrukcija ubojstva premijera Zorana Đinđića, na kojoj su inzistirali branitelji optuženih, nikad nije urađena. Sudsko vijeće nije prihvatilo njihov prijedlog, uz obrazloženje da je “sve jasno”.

Umjesto toga, sudsko vijeće obavilo je očevid u dvorištu Vlade, tijekom kojeg je izmjerena udaljenost od zgrade iz koje je pucano do ulaznih vrata Vlade.

– Rekonstrukcija je morala biti urađena, upravo zbog toga što je riječ o ozbiljnom postupku. Riječ je o zakonskoj radnji poslije koje bi najvjerojatnije neke spekulacije koje i danas stoje pale u vodu – slaže se sa sudskim vještake Savićem izvor iz srpske pravosuđa.

 

Božo Prelević: Postoje li neki drugi sudsko-medicinski dokazi, osim čahure

Odvjetnik Božo Prelević, koji je tijekom suđenja za ubojstvo premijera zastupao Milana Veruovića, sudskom vještaku Dušanu Dunjiću postavljao je pitanja o lokaciji s koje je pucano.

– S obzirom na iskaz svjedoka koji su rekli da su premijera posljednji put vidjeli okrenutog licem prema vratima, interesuje me odgovor na pitanje da li postoje neki drugi sudsko-medicinski dokazi, osim čahure, koji ukazuju na to odakle je pucano na premijera?

(Kurir)

(4102)

ŠOKANTNA nova verzija Đinđićevog ubistva obara zvaničnu verziju: Đinđića ubili iz dvorišta Vlade

| Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-