ŠOKANTNA nova verzija Đinđićevog ubistva obara zvaničnu verziju: Đinđića ubili iz dvorišta Vlade

Nelogičnosti iz službene verzije vještačenja, na koje ukazuje Savić, tiču ​​se položaja Đinđićeva tijela, veličine rana, tragovima krvi …

– Jedan od spornih momenata bilo je utvrđivanje s koje strane je pucano i položaj tijela premijera u momentu ozljeđivanja. Službena verzija kaže da je Đinđić bio okrenut leđima ulazu u zgradu Vlade, a prisutni svjedoci tvrde potpuno suprotno. Taj detalj je važan, jer određuje odakle je pucano i da li je zaista to učinjeno sa zgrade u Ulici admirala Geprata, kao što kaže službena verzija. Ozbiljna dilema za mene je i to da li su rane na Đinđićevom tijelu i rane na tijelu njegovog tjelohranitelja Milana Veruovića mogle biti nanesene istim projektilom. Te ozljede su različite veličine – objašnjava Savić.

 

Rekonstrukcija ubojstva premijera Zorana Đinđića nikad nije urađena

Rekonstrukcija ubojstva premijera Zorana Đinđića, na kojoj su inzistirali branitelji optuženih, nikad nije urađena. Sudsko vijeće nije prihvatilo njihov prijedlog, uz obrazloženje da je “sve jasno”.

Umjesto toga, sudsko vijeće obavilo je očevid u dvorištu Vlade, tijekom kojeg je izmjerena udaljenost od zgrade iz koje je pucano do ulaznih vrata Vlade.

– Rekonstrukcija je morala biti urađena, upravo zbog toga što je riječ o ozbiljnom postupku. Riječ je o zakonskoj radnji poslije koje bi najvjerojatnije neke spekulacije koje i danas stoje pale u vodu – slaže se sa sudskim vještake Savićem izvor iz srpske pravosuđa.

 

Božo Prelević: Postoje li neki drugi sudsko-medicinski dokazi, osim čahure

Odvjetnik Božo Prelević, koji je tijekom suđenja za ubojstvo premijera zastupao Milana Veruovića, sudskom vještaku Dušanu Dunjiću postavljao je pitanja o lokaciji s koje je pucano.

– S obzirom na iskaz svjedoka koji su rekli da su premijera posljednji put vidjeli okrenutog licem prema vratima, interesuje me odgovor na pitanje da li postoje neki drugi sudsko-medicinski dokazi, osim čahure, koji ukazuju na to odakle je pucano na premijera?

(Kurir)

(1433)

ŠOKANTNA nova verzija Đinđićevog ubistva obara zvaničnu verziju: Đinđića ubili iz dvorišta Vlade

| Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-