SKANDAL U NIŠU: Psiholog ismijavao poremećenu osobu!

Izvor “Alo!” iz Gerontološkog centra kaže da je fotografija “vrlo sporna jer zakon štiti sve korisnike usluga takvih institucija da niko ne smije da ih fotografiše i njihove fotografije javno objavljuje”.

– Pogotovu što je štićenica doma žena koja ima psihijatrijskih problema zbog toga što je ubila svog vjenčanog supruga. I da nije tako, fotografije korisnika socijalnih usluga ne smiju da se objavljuju. Nikako uz natpise “s uma sišašvše”, jer to u prevodu znači “oni koji imaju psihijatrijskih problema” – navodi naš izvor.

Aleksandar Milošević, direktor Gerontološkog centra u Nišu, gdje je sporna fotografija i nastala, kaže za “Alo!” da u trenutku našeg razgovora on već ispituje čitav slučaj.

– Vidio sam fotografiju i na njoj jesu naša psihološkinja Jelena Stefanović i korisnica prihvatilišta pri našoj ustanovi. U ovom trenutku, osim toga što sam vidio fotografiju, ne mogu da dam nijedan drugi komentar, jer sam odmah započeo postupak prikupljanja svih činjenica u vezi sa tim događajem.

Tražićemo izjavu koleginice Stefanović, ali i izjavu naše korisnice, da se vidi da li je fotografisanje i stavljanje fotografije na društvenu mrežu urađeno uz njenu saglasnost ili ne. Dok to ne utvrdimo, ja ne mogu da komentarišem događaj jer je velika razlika u posmatranju slučaja u tome da li je bilo pristanka korisnice da se fotografiše ili ne – kaže Milošević.

Na našu konstataciju da je komenatar uz fotografiju u najmanju ruku neadekvatan, on kaže da dok ne uzme izjavu od koleginice, ne može čak ni to da komentariše.

Na pitanje “Alo!” da li zakon uopšte dozvoljava da se korinici i štićenici usluga domova za stare fotografišu i sadržaj fotografija javno objavljuje na društvenom mrežama, Milošević ističe:

– Ukoliko postoji saglasnot korisnika, to značajno mijenja stvari. Da ne prejudiciramo stvari, sačekajte da završimo čitavu proceduru. Već u ponedjeljak ćemo imati kompletnu informaciju – naveo je on.

Pokušali smo da dobijemo i komentar autorke sporne fotografije, psihološkinje Jelene Stefanović, ali je njen direktor rekao da sačekamo, jer bi ona trebalo prvo u svojoj ustanovi da ispriča šta se desilo. Poslali smo joj poruku preko Fejsbuka, ali se ona do zaključenja ovog broja nije javila.

Ministarstvo: Odmah ćemo da ispitamo!

U Ministarstvu za rad i socijalnu politiku kažu za “Alo!” da će svakako da ispitaju taj slučaj. – Na osnovu rezultata koje budemo dobili reagovaćemo u skladu sa zakonom – kazali su nadležni.

(134)This post has been seen 4382 times.

SKANDAL U NIŠU: Psiholog ismijavao poremećenu osobu!

| Skandal, Slider |
About The Author
-