Sebija Izetbegović: Nisam osoba koja se izvinjava, uspješno radim svoj posao!

“Zakon omogućava dvojnu praksu, međutim, zakon kaže da poslodavac mora dati saglanost. Nemam problem sa tim ukoliko na njihovoj listi čekanja nema pacijenata. Radno vrijeme su provodili vrlo kratko na KCUS-u, a mnogo više na svojim klinikama. Imali smo problem sa odnošenjem opreme sa KCUS-a što je potpuno evidentno. Ljekari sa jedne klinike, njih 11 do 17, su se prijavljivali da idu na isti kongres, a liste čekanja su bile duge. Mene se plaše samo neradnici, jedna mala grupa ljudi koji su bili cijelog života povlašteni, mislim da su još uvijek”, kazala je ona.

Dodaje da želi da prikaže zdravstvene radnike u pravom svjetlu, da skine stigmu korupcije i nerada.

“Šef jedne naše klinike na posao nije došao 369 dana po raznim osnovima. Njegov drugi kolega ga je mijenjao”, tvrdi Izetbegović.

Kako kaže, u javnosti joj se pridaje velika pažnja.

“Ne zaslužujem to, radim uspješno svoj posao. Mislim da treba raditi vrijedno i dobro”, kazala je ona.

Poručila je da se neće izviniti zbog ekavice kojom je govorila nakon što joj je kolegica Nataša Kovačev sa Al Jazeere Balkans postavila pitanje govoreći ekavicom. Upravni odbor Udruženja BH novinari najoštrije je osudio, kako su naveli, neprimjereno i arognatno ophođenje Sebije Izetbegović.

“Jako dobro pazim što ću reći. Nisam osoba koja se izvinjava. Novinarka se obratila na ekavskom, ja to nisam smatrala provokacijom i odgovorila sam joj na ekavskom. Rođena sam u Podgorici, prvo sam naučila ćirilicu. Imala sam pet jer sam najbolje znala ćirilicu kad sam došla u Sarajevo”, kazala je Izetbegović gostujući na Federalnoj televiziji.

(121)This post has been seen 3409 times.

Sebija Izetbegović: Nisam osoba koja se izvinjava, uspješno radim svoj posao!

| Bosna i Hercegovina, Intervju, Slider, Vijesti |
About The Author
-