Sarajka ljubav pronašla na Facebooku: Nazvala sam BIHAMK i pitala kako da dođem do Siska, molila sam Boga da je lik stvaran

preuzmi-3-477x600

Odmah su započeli vezu. Dogovorili su se da se viđaju vikendom. Alma je uglavnom putovala u Sisak jer je lakše mogla dobiti slobodne dane.

“Planirali smo vjeridbu naredne godine u aprilu u Londonu, kupili karte i nekoliko dana prije nego što smo trebali krenuti, onaj nesretni vulkan na Islandu se sjetio baš tada da eksplodira. Avio sobraćaj je u cijelome svijetu bio blokiran. I na kraju je vjeridba, umjesto na brodu na Temzi, bila u Sisku u stanu, ali mi nije žao. S njim je sve bilo čarobno. Vjenčali smo se nakon 14 mjeseci veze u starom gradu u Sisku. Znali smo da je to ‘to’ još od prvog kontakta. Voljeli smo se”, navodi Alma.

Istinu o njihovom upoznavanju je uglavnom krila jer nije željela da joj sreću i snove drugi pokvare nepovjerenjem. Alma i Adnan su danasu braku i imaju dvoje djece. I danas se jednako vole, a svojim prijateljima su nada da postoje ljubavi poput onih iz filmova.

“Svakog dvadesetog u mjesecu mi kupi ružu jer je to datum kad smo se upoznali. On je zaista ostvarenje mojih snova. Nije lijep zbog fizičkog izgleda, njegova duša i to kakav je prema meni, a sada i prema djeci, čini ga zapravo istinski lijepim. Ja se niti jednog trenutka nisam osjećala kao domaćica ili majka na kojoj je sva briga oko djece i kuće jer moj suprug sve radi što i ja. Našu djecu samo nije rodio, a u svemu drugom sudjeluje. To je ono čemu zapravo svaka žena teži u svom životu, ljubavi i braku. Da ima nekoga ko će joj biti oslonac u svemu. Ja to imam zahvaljujući Facebooku”, zaključuje Alma. 

Iako je njihova priča svijetli primjer, Alma djevojkama savjetuje da “ne srljaju” u brak i ne vode se onom “mladost-ludost, pa šta bude”. Brak je korak za koji je ljubav važna i potrebna, ali ne smije biti presudna. Zato, prije nego što stanete na “ludi kamen”, dobro razmislite je li osoba s kojom planirate dijelite sve dobro i loše kroz cijeli život ona kojoj u potpunosti možete vjerovati i na koju se možete osloniti.

 

(1775)This post has been seen 16488 times.

Sarajka ljubav pronašla na Facebooku: Nazvala sam BIHAMK i pitala kako da dođem do Siska, molila sam Boga da je lik stvaran

| Slider, Život i stil |
About The Author
-