Riješena enigma oko novog zahlađenja: Stižu li nam zaista opet sibirski minusi, snijeg ili sunce?!

prognoza-mali-vakula

 

Da zahlađenje stiže u narednom tjednu potvrdio je i RTL-ov prognostičar koji baš poput Malog Vakule staje na balun:

 

“Točno je da će osjetno zahladnjeti. Jutarnja temperatura na kopnu bit će oko nule, od srijede i pokoji stupanj ispod, a najviša dnevna između 1 i 3 stupnja. Na Jadranu također hladnije: ujutro oko 5, poslijepodne oko 10. Tjedan će nam početi nestabilno, na Jadranu uz kišu, a na kopnu je uslijed pada temperature, uz kišu, moguć i snijeg”.

 

A do tada nas, piše RTL, očekuje toplo i promjenjivo vrijeme s kišom koja će biti jača na obali i u Zagori. u skladu je to i s prognozom Državnog hidrometeorološkog zavoda koji
javlja da se sa sjeverozapada Jadranu približava dolina s frontalnim poremećajem, a u noći će očekujue i formiranje plitke ciklone nad Genovskim zaljevom.

 

Puhat će jugo i jugozapadni vjetar a mjestimice će padati kiša. U noći su mogući pljuskovi s grmljavinom, a u subotu se očekuje pretežno oblačno s kišom, mjestimice pljuskovima. Za vikend su uz obalu mogući neverini, upozorava DHMZ.

 

Ponedjeljak će kopnu donijeti zahlađenje uz susnježicu i snijeg, no u Dalmaciji će i dalje biti promjenljivo kišovito, a ponegdje će biti i pljuskova s grmljavinom. Krajem dana na sjevernom će Jadranu zapuhati bura koja će se u utorak proširiti duž većeg dijela obale, piše Slobodna Dalmacija.
A kako se vrijeme u susjedstvu ne razlikuje previše od vremena u BiH, a ovdašnji meteorolozi također od ponedjeljka najavljuju nove padavine, naručito za vikend, uz pad temperature i blaže minuse, možemo očekivati novo zahlađenje, ali ipak bez eksteremno hladnih dana.

 

Također, za nadati se da će ovaj hladni talas protutnjati za nekoliko dana te da nas u drugoj polovini februara očekuju prave proljetne temperature.

(1573)This post has been seen 10746 times.

Riješena enigma oko novog zahlađenja: Stižu li nam zaista opet sibirski minusi, snijeg ili sunce?!

| Slider, Vijesti, Vremenska prognoza |
About The Author
-