Region na nogama: Bosna samo što nije napala Hrvatsku i Srbiju!

Prema Bosni i Hercegovini je usmjerena žestoka propaganda sa osnovnom porukom kako ta država ne može živjeti i kako je samo produkt međunarodne zajednice, koja još uvijek igra ulogu njenog održavaoca u životu. Zato se ovih dana glasne poruke da se iz pravosudnih organa potisnu stranci, koji još donekle štite zadnji bedem njene odbrane. Tu se ne dozvoljava da dvojica manjih preglasaju većeg i potpuno je uruše.

 

Cijeli postdejtonski život BiH jedna je ogromna arhiva prijetnji i ucjena koje su dolazile iz Hrvatske, Srbije ili iznutra iz same države. Suština im je teza o nemogućnosti zajedničkog života, a najbolje to izražava Milorad Dodik. Bošnjake se želi svesti na muslimane, dovesti ih u položaj, kakav su kroz istoriju imali da se opredjeljuju za ove ili one režime susjeda. Svako nepristajanje strogo se kažnjava istrjebljenjem i progonom, što se ponovilo devedesetih prošlog vijeka.

 

Suština je to i sadašnjih političke propagande i političkih igara oko BiH, da se u miru opredijele za jedne ili druge. Manje je važno je li se u tim igrama smjenjuju Kolinda Grabar Kitarović, Tomislav Nikolić, Aleksandar Vućić, Zoran Milanović, Dragan Čović ili Božo Ljubić, Milorad Dodik ili Vukota Govedarica, bitno je da propagandna poruka ostaje ista.

 

Zbog aktuelnog nacionalizma u BiH su svi narodi izgubili ljudsko dostojanstvo. Bošnjaci su to doživjeli dvaput, jednom u agresiji na BiH i sada poniženjem i ismijavanjem nad njegovim žrtvama

 

U propagandnom predstavljanju Bošnjaka Evropi i svijetu smije se svakakva neistina provlačiti, iznositi proizvoljni podaci, ali se zato ne smije spomenuti Srebrenica, Tomašica, opsada Sarajeva, logori, jer sve to narušava teško stečeni mir. Podsjetimo se samo, na tim istim neviđenim stradanjima najmanjeg evropskog naroda, prave se cijele ceremonije veselja, ratni zliočinci poput Daria Kordića, Biljane Plavšić, Momčila Krajišnika, dočekuju se svečano, upriličuju se i sekularna i sakralna slavlja, uz svite i aktuelnih političara BiH.

 

Aktuelna propaganda što se plete oko BiH, može skrivati istinu, ali ne i sakriti je zauvijek. Zbog aktuelnog nacionalizma u BiH su svi narodi izgubili ljudsko dostojanstvo. Bošnjaci su to doživjeli dvaput, jednom u agresiji na BiH i sada poniženjem i ismijavanjem nad njegovim žrtvama.

(10508)This post has been seen 102672 times.

Region na nogama: Bosna samo što nije napala Hrvatsku i Srbiju!

| Bosna i Hercegovina, Kolumne, Slider, Vijesti |
About The Author
-