Radončićeva logika vladanja: Uposlio šest članova stranke kao savjetnike samo jednom ministru u Vladi FBiH

Omer Čevra je postavljen za savjetnika ministra Veska Drljače, kojeg već „savjetuju“ Sanela Čičić, Azra Jahić, Jasmin Gačević, Saida Kastrat i Remzija Kadrić, manje-više, sve kadrovi SBB-a. Saida Kastrat je, istina, prije nego što je postala ministrova savjetnica, bila sekretarica Fahrudina Radončića?!

 

Glasnogovornik Saveza za bolju budućnost BiH Omer Čevra još je jedan bliski saradnik Fahrudina Radončića koji je nedavno preraspoređen na novo radno mjesto u državnoj službi.

Po nalogu svog partijskog šefa, Čevra je prema ugovoru o djelu angažiran kao savjetnik federalnog ministra rada i socijalne politike Veska Drljače, koji, inače, već ima pet savjetnika.

Budući da je sadašnjih pet savjetnika Ministarstvo rada i socijalne politike Federacije BiH (ministra Drljaču „savjetuju“ Sanela Čičić, Azra Jahić, Jasmin Gačević, Saida Kastrat i Remzija Kadrić, manje-više, sve kadrovi SBB-a), prema nezvaničnoj računici, mjesečno koštali preko 15.000 KM, angažiranjem „eksperta“ Omera Čevre troškovi će biti još i veći.

Prije glasnogovornika SBB-a Omera Čevre, lider te stranke Fahrudin Radončić je na državni budžet prebacio dugogodišnjeg urednika „Avaza“ Fadila Mandala, koji je najprije postavljen za savjetnika ministra komunikacija i prometa BiH Ismira Juska, a potom je imenovan i za predsjedavajućeg Vijeće Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidi Bosne i Hercegovine (BHANSA).

Za Mandalovu kolegicu, također bivšu novinarku i urednicu „Avaza“ Indiru Ćatić, je opet pronađeno radno mjesto u u Fondu za zaštitu okoliša Federacije BiH, na čijem je čelu Fuad Čibukčić, kadar SBB-a, što je još jedna potvrda institucionalnog nepotizma koji se provodi po nalogu vrha te stranke, odnosno Fahrudina Radončića.

(Slobodna Bosna)

(156)

Radončićeva logika vladanja: Uposlio šest članova stranke kao savjetnike samo jednom ministru u Vladi FBiH

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-