PONEKAD KAŽU: “LAKO JE HALIDU, OTPJEVA STIH I BUDE HIT, NIJE TO TAKO”

Lijepim decembarskim danima legenda narodne muzike Halid Bešlić ne može odoljeti, pa smo ga tako telefonskim pozivom zatekli na imanju njegovog prijatelja na Romaniji.

 

Raspoložen kao i obično, Bešlić je za “Avaz” govorio i o velikim koncertima koje je zakazao krajem godine u Beogradu i Zagrebu, o novom albumu, ali i o unucima Lamiji i Belminu Kanu.

“Evo me na Romaniji, moj prijatelj Boban posijao je krompir na tristo dunuma, baš na onoj lokaciji na kojoj sam snimao spot za pjesmu „Romanija“. Upravo vade krompir. Gledam ih i pomalo bodrim”, rekao je Bešlić na početku razgovora.

Uvježban bend

 

U narednim danima muzička zvijezda putuje u Beograd jer, kako kaže, ništa ne želi prepustiti slučaju.

“Krenuli smo s reklamama, ulaznice se dobro prodaju. Organizacija ide po planu, i u Beogradu i u Zagrebu radi moja ekipa. Drago mi je zbog ta dva dana dobre muzike i stalo mi je da se sve dobro odradi. Imam uvježban bend, samo još da ga pojačamo s nekoliko instrumenata, nema potrebe da nešto posebno vježbamo”, ističe vlasnik brojnih hitova.

Bešlić dodaje i da ga pomalo nervira što mnogi olako shvataju njegove uspjehe i posmatraju ih kao sasvim očekivane. Tvrdi da nije lako naći dobru pjesmu, otpjevati je i napuniti dvoranu bilo gdje.

Velika stvar

“Kad Halid napuni dvorane i stadione, to se tretira kao normalno. To me pomalo iritira. Kada ja napunim, onda je to normalno, očekivano, a kada drugi napune, e to je nešto drugo. Čujem ponekad kažu: „Ma, lako je Halidu, on otpjeva stih i to bude hit“. Nije to tako, bitno je naći pjesmu, znati je procijeniti… Velika je stvar imati „Lisinski“ i Sava centar, to su dva muzička hrama, tu ne može svako pjevati. Treba se imati vrijednost da se pjeva u njima i da se one napune. Ne gledam to tako kao da se moj uspjeh podrazumijeva. Volim da svaki novi uspjeh bude novi uspjeh”, iskren je Bešlić.

Na kraju dodaje i da je odabrao pjesme za novi album, te da će ih biti osam.

“Na prošlom albumu sam ih imao jedanaest i mislim da to nije kako treba. Osam pjesama je optimalno. Toliko se može slušati da ne dosadi”, zaključuje zvijezda.

 

(1840)

PONEKAD KAŽU: “LAKO JE HALIDU, OTPJEVA STIH I BUDE HIT, NIJE TO TAKO”

| Magazin, Slider |
About The Author
-