Optuženi za smrt djevojke u Mostaru na FB stavio fotografiju kako vozi 240 km/h

Grubo kršeći sva saobraćajna pravila na cesti kojom je dopušteno voziti 80 km/h, optuženi je tuđim vozilom preko pune crte prije tunela krenuo u pretjecanje kolone automobila pa je u zavoju došlo do zanošenja te udara u ivičnjak, zid tunela i brdo te prevrtanja na krov pa opet udara u teretnjak koji je dolazio iz suprotnog smjera.

Za to vrijeme Kovači je na Facebook profilu držao fotografiju na kojoj se vidi da vozi više od 240 km/h, a na naslovnici Facebooka logo crvenog audija u kojem je stradala Lejla, a troje ih jedva izvuklo živu glavu, kao i mnoge postove vezane uz brzinu i moć automobila.

“Umjesto društvenih kritika, koje su možda mogle sačuvati jedan mladi život, njegovi prijatelji su mu “lajkali” fotografije i statuse. Ovako, Lejlinim roditeljima, kojima je ona bila jedino dijete, ostaje vječna tuga. Jedno je sigurno, svim sudionicima ove priče je izuzetno teško.

Stoga, ako primijetite na društvenim mrežama da je nekoj osobi brzina strast, slobodno je opomenite i zalijepite joj ovaj link u komentare. Ne smijemo biti nijemi promatrači u društvu, sistem nezamjeranja s ljudima je lakši put, ali nije bolji, zato budite kritičari i na sav glas vičite kada netko postavi fotografiju na kojoj se vidi da brzo vozi, jer možda taj neko ide u susret baš vama ili nekom vašem”, apeliraju Lejlini prijatelji.

(113)This post has been seen 4428 times.

Optuženi za smrt djevojke u Mostaru na FB stavio fotografiju kako vozi 240 km/h

| Crna hronika, Slider |
About The Author
-