Nevjerovatni detalji pljačke vrijedne preko 600.000 KM: Ljubavi, krenula sam!

Inđić je ispričao da su tokom bjekstva naišli na dvije policijske patrole, ali da nisu primijećeni. Kuzmić je na suđenju ispričao da je novac dobijen od pljačke ukrupnjavao i u opljačkanoj banci, u kojoj je radio kao radnik “Sector Securityja”. On je ispričao da ga je još u julu prošle godine optuženi Popović pitao da li zna kad i kuda idu veće pošiljke s novcem.

“Za tu informaciju mi je obećao 100.000 maraka. Rekao sam da ne znam ništa, sem da novac ide ka granici. Nakon nekog vremena prebačen sam u Unicredit banku i saznao da transport novca prema Hrvatskoj iz banke ide utorkom i petkom”, rekao je Kuzmić.

Tvrdi da mu je Popović dan pred pljačku dao telefon s ceduljicom na kojoj je bio broj na koji će dojaviti da novac kreće.

Dogovorena poruka bila je “Ljubavi, krenula sam”. Janjuz je ispričao da je jednom prilikom ustupio garažu osumnjičenima, kako bi im pomogao jer je čuo da im treba, ali nije znao da planiraju pljačku.

Paraš ga je, tvrdi, molio da sačuva auto, te da će ga počastiti i pristao je. Riječ je bila o audiju. Posumnjao je u neku nelegalnost tek kad su donijeli stvari u auto, uključujući i pušku.

Kazao je da mu je nekoliko dana nakon pljačke Paraš dao 5.000 eura i da je znao da je to za uslugu koju im je učinio.

(233)

Nevjerovatni detalji pljačke vrijedne preko 600.000 KM: Ljubavi, krenula sam!

| Slider, Vijesti |
About The Author
-