NEVJEROVATNA PROGNOZA, ČAK I METEOROLOZI U ČUDU: Evo kakvo nas vrijeme čeka u idućih 12 mjeseci!?

Vrućina bi mogla više oscilirati na području sjevernog Balkana, a neuobičajeno toplo vrijeme očekuje se sve do sredine oktobra, objavio je AccuWeather.

Što se tiče padavina, trebalo bi ih biti manje nego što se očekuje u toku jeseni, ali bi se i dalje s vremena na vrijeme mogle pojavljivati oluje. Iako nas ne bi trebale brinuti poplave na širem području, one lokalne mogle bi pogoditi dijelove sjevernog Balkana.

U međuvremenu, suše u južnoj Italiji i južnom Balkanu bi se mogle nastaviti, pa i pogoršati, a postoji velika opasnost od požara u Portugalu, Španiji i južnoj Francuskoj.

Količina padavina bi se trebala povećati tokom novembra.

Toplija prva polovina jeseni očekuje se da zahvati i prostor od Francuske, preko Švicarske do Slovačke i Poljske, dok bi krajem oktobra i u novembru Belgiju, Holandiju, Dansku i sjever Njemačke mogli pogađati jaki vjetrovi.

Južni dijelovi Engleske, Norveške i Švedske mogli bi imati olujnu i kišnu jesen, dok prostor od Poljske do baltičkih zemalja može očekivati talase hladnijeg zraka, a posebno od druge polovine novembra.

(539)This post has been seen 6504 times.

NEVJEROVATNA PROGNOZA, ČAK I METEOROLOZI U ČUDU: Evo kakvo nas vrijeme čeka u idućih 12 mjeseci!?

| Slider, Vremenska prognoza |
About The Author
-