Nema zapreka: Sakib Softić ima mandat agenta BiH da preda zahtjev za reviziju tužbe protiv Srbije!

To može biti diplomatski predstavnik BiH u Hagu, ili bilo koje druge osobe koja je je predstavnik BiH na međunarodnom nivou.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović najavio je da će u narednim danima sa stručnjacima iz raznih oblasti razgovarati o reviziji tužbe protiv Srbije.

-U narednih deset dana sazvat ću sve stručnjake, akademsku zajednicu, politički aktivne ljude koji su me već kontaktirali kako bi razgovarali o elementima za reviziju tužbe, istakao je Izetbegović.

On je naglasio da zahtjev nije protiv srpskog naroda niti današnje Srbije, te poručio da je to „naša obaveza zbog svih zločina koji su se desili 90-tih u BiH”.

Protiv revizije tužbe su svi politički predstavnici iz RS, Srbije ali i član Predsjedništva BiH Dragan Čović. Rok za podnošenje zahtjeva za reviziju tužbe ističe krajem ovog mjeseca.

Presuda po tužbi RBiH iz 1993. godine donesena je 2007. godine. Srbija je presuđena kao prva i jedina država u svijetu za kršenje Konvencije o genocidu. Utvrđeno je da nije spriječila genocid u Srebrenici niti kaznila počinioce.

(567)This post has been seen 1932 times.

Nema zapreka: Sakib Softić ima mandat agenta BiH da preda zahtjev za reviziju tužbe protiv Srbije!

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-