Nakon što je u Foči Senada K. na monstruozan način ubila svoju tek rođenu bebu i zakopala je u..

Uviđaju su, uz policiju, prisustvovali i tužilac i sudski vještak, a u blizini kuće u kojoj osumnjičena živi s porodicom obavljena je i ekshumacija novorođenčeta.

 

– Pronađeni su ostaci beživotnog tijela novorođenčeta koji su prevezeni u prosekturu Univerzitetske bolnice u Foči radi potrebnih vještačenja – rečeno je u policiji.

 

Ekipa „Dnevnog avaza“ jučer je bila u selu Krševine, u kojem živi nekoliko rodbinski povezanih povratničkih porodica, ali zbog šoka koji su pretrpjeli, o monstruoznom činu niko ne želi govoriti javno.

 

– Ovo nije samo njena, ovo je bruka svih nas – kazao nam je jedan od mještana.

 

Otac osumnjičene, govoreći pod uvjetom anonimnosti, kaže da je za veliko zlo koje se desilo u šumi u blizini kuće saznao dan prije dolaska istražitelja u selo.

 

– Najradije bih da više i ne živi sa mnom, da je otjeram, ali kuda da ide. U ratu sam svašta doživio, ali nikad mi nije bilo gore – govori očajni čovjek.

 

Puštena kući 

 

Tvrdi da mu je kćerka rekla da je dijete rođeno u petom mjesecu trudnoće i da po porođaju nije bilo živo. Dva dana bila je u policiji, a onda je puštena kući.

 

U Okružnom tužilaštvu Trebinje kazali su nam da nije bilo osnova za zadržavanje osumnjičene te da je ona, nakon saslušanja, puštena. Službenik za informiranje Srđan Vukanović pojasnio je da očekuju nalaz obdukcije i izvještaj CJB Istočno Sarajevo, a potom slijedi podizanje optužnice.

 

Nema opravdanja

 

Sramota i strah u patrijarhalnoj porodici, postporođajni psihički poremećaj, samo su neki od motiva za ovaj monstruozni čin koje navode stanovnici ovog dijela Foče. Ipak, ističu da za to što je Senada K. uradila ne postoji nikakvo opravdanje.

(929)This post has been seen 8421 times.

Nakon što je u Foči Senada K. na monstruozan način ubila svoju tek rođenu bebu i zakopala je u..

| Slider, Vijesti |
About The Author
-