MUŠKARCI, MORATE JESTI VIŠE ŽUMANACA: Razlog je toliko jak da ćete ODMAH POČETI!

Ako ste skloni srčanim oboljenjima, sigurno ste od doktora čuli da treba da se klonite masne hrane, a pogotovo jaja, piše Men’s Health.

Ipak, postoje stručnjaci koji su se suprotstavili ovom mišljenju.

Izbacivanje holesterola iz ishrane ima gotovo beznačajan efekat kada govorimo o uticaju na holesterol u krvi i zdravlje srca – kaže profesor na odseku za ispitivanje hrane sa Univerziteta Ilinois, Donald Lejman.

Na tom univerzitetu je urađena studija koja dokazuje da se holesterol iz hrane veoma teško apsorbuje u krv.

Naime, povišen holesterol u krvi nastaje poremećajem metabolizma, pa jetra ne luči u adekvatnoj razmjeri dobar i loš holesterol.

Takođe, utvrđeno je da manji procenat ljudi sa nekim oblikom srčanih tegoba ima povećan nivo holesterola.

Naravno, da biste smanjili holesterol u krvi, treba da izbegavate hranu bogatu trans mastima, kao i da u ishranu ubacite namjernice bogate vlaknima i omega 3 masnim kiselinama.

Ukoliko ste zdravi nema potrebe da ga izbegavate holesterol, jer namjernice, poput jaja mogu da vam pruže najbolji izvor proteina.

Jedno jaje sadrži 6 do 7 grama proteina u zavisnosti od veličine.

Naučnici sa Univerziteta Suri su utvrdili da jaja imaju najbolji odnos nutritivnih vrednosti od svih drugih namirnica. Žumanca sadrže fosfor, cink, vitamin B i brojne antioksidanse.

Ove analize dokazuju da je ova divna namirnica izuzetna za ishranu, a pogotovo za muškarce, jer povećava energiu, smanjuje upalne procese, reguliše telesnu težinu. Ipak za muški pol je najvažnije da jaja obezbjeđuju više mišića i bolji rad mozga u vidu memorije.

Muškarci, jedite jaja i bićete lijepi i pametni.

(2099)This post has been seen 17726 times.

MUŠKARCI, MORATE JESTI VIŠE ŽUMANACA: Razlog je toliko jak da ćete ODMAH POČETI!

| Porodica i zdravlje, Slider |
About The Author
-