Mlada Banjalučanka, Alisa Ašić, vratila izgubljenu kovertu sa 10.000 KM, novac namijenjen za operaciju

Ispostavilo se da jedan stariji muškarac tek podigao kredit kako bi platio kćerkinu operaciju.  Alisa je prije nekoliko dana sa kćerkicom otišla u banku kako bi platila račune, a po izlasku ugledala je starijeg čovjeka koji je hodajući “promašio” džep, pa je koverta s novcem ostala na ulici, a on nastavio dalje da hoda.

“Sigurno je mislio da je kovertu stavio u džep, ja sam ga zvala, ali se nije okrenuo. Tada sam uzela kovertu i potrčala za njim i stigla ga. Kad je vidio šta mu nosim zamucao je. Rekla sam mu: ‘Gospodine, ispalo vam je ovo’, a on se potpuno izgubio”, kaže ova Banjalučanka.

Čovjek je uspio da kratko prozbori:

“Sine, meni je kredit od 10.000 KM ovdje”.

Čim se malo pribrao, zahvalio joj je i uzeo jednu novčanicu iz koverte i ponudio joj u znak zahvalnosti. Ipak, Alisa je to odbila jer smatra da nije uradila ništa previše vrijedno pomena.

“Okrenula sam se i pošla s djetetom na drugu stranu, kad me upitao kako se zovem. Odgovorila sam mu i otišla”, kaže Alisa.

Alisu je kasnije kontaktirao sin tog čovjeka i rekao joj da joj duguju zahvalnost za čitav život.

“Našli su me preko Facebooka. Tražili su da se vidimo i rekli da su mi dužnici za cijeli život, pogotovo što je spomenuti kredit namijenjen za operaciju”, rekla je Alisa.

“Duboko vjerujem da se vraćaju i dobro i zlo koje drugima činimo, te u skladu s tim i živim. A imam i dijete, pa uvijek gledam da nikoga ne povrijedim i ako mogu – da pomognem koliko mogu”, ističe Alisa.

(102)This post has been seen 1622 times.

Mlada Banjalučanka, Alisa Ašić, vratila izgubljenu kovertu sa 10.000 KM, novac namijenjen za operaciju

| Slider, Vijesti |
About The Author
-