KUPOVAO HEROIN OD DILERA: SARAJEVSKA POLICIJA UHAPSILA…

Pejić je u izjavi za naš portal potvrdio navode iz slučaja, te kazao kako će Komisija odlučiti o statusu Lalovića koji u ovom ministarstvu radi kao prevoditelj. Lalovića u Ministarstvu terete po pet osnova, a najteža je kršenje Krivičnog zakona. Tajnik Ministarstva naglašava da on ne može prejudicirati kaznu – o sankciji će odlučiti Komisija. Ako se utvrdi da je Lalović odgovoran, najblaža kazna koja mu se može izreći jeste ukor, zatim opomena pred isključenje, smanjenje plaće (od pet do 50 posto iznosa) i na kraju otkaz.

Postoje i navodi da je mobilni telefon koji je pronađen kod Lalovića prilikom hapšenja i putem kojeg je pozvao dilera da kupi drogu zapravo telefon koji je par dana ranije nestao sa stola pomoćnika ministra Željka Kneževića. Pejić nam jeste potvrdio da je Kneževiću zaista “nestao” telefon, ali da nema službenu potvrdu da li je to mobilni telefon koji je pronađen kod Lalovića.

Akcija Žuto sprovedena je na području sarajevske općine Stari Grad 22. septembra ove godine. Uz Lalovića, uhapšeni su i Ragib Poturković (36) i Zlata Mujkić (33), koji se terete za neovlaštenu proizvodnju i promet heroina.

(213)

KUPOVAO HEROIN OD DILERA: SARAJEVSKA POLICIJA UHAPSILA…

| Slider, Vijesti |
About The Author
-