Kontroverzna glumica žali što je doživjela 76 godina: “Voljela bih da me neko ubije”

Kada Eva govori o tragičnim događajima koji su obilježili njezin život misli na smrt svog supruga Radomira Stevića Rasa, slikara i vlasnika kazališta u kojem je bila zvijezda, a izgubila je i svoje jedino dijete, kćer Krunu, koja je imala samo 24 godine kada je preminula u Parizu. Tamo je studirala.

“O uzrocima njene smrti pričalo se svašta, ali ništa nisam htjela komentirati. Ono što mi niko ne može osporiti jest da je Kruna bila najmlađa srbijanska spisateljica koja je od sedme do dvanaeste godine objavila tri književna djela”, govorila je Eva.

U intervjuima često ističe da otkako je izgubila svoje voljene jedva čeka umrijeti. Pored svih ovih tragičnih događaja, Eva je i sama oboljela od raka s kojim se uhvatila u koštac i uspjela ga pobijediti.

Njene neobične izjave tako su s godinama postale sastavni dio njezine ličnosti, pa ono što govori pred kamerama mnoge više ni ne iznenađuje.

Svjetsku slavu postigla je ulogom u filmu Dušana Makavejeva “Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT” koji je objavljen 1967. godine, a tokom karijere nagrađena je brojnim nagradama kako u Srbiji, tako i u svijetu.

eva-ras  CROPIX / CROPIX

(174)

Kontroverzna glumica žali što je doživjela 76 godina: “Voljela bih da me neko ubije”

| Magazin, Slider |
About The Author
-