Kako se riješiti prehlade u samo 24 sata?

Začepljeni dišni putovi pročistit će se petominutnim parenjem koje će očistiti i umiriti sinuse.

12.00 Šetnja

Šetnja na svježem zraku pomoći će otvoriti apetiti prije ručka. Osim što će poboljšati raspoloženje, vjerojatno će podići i imunitet. Ako ste u stanju, preporučljivo je napraviti i par vježbi.

13.00 Ručak bogat proteinima

Ručak bi trebao biti lagan, hranjiv i bogat proteinima. Najbolji izbor su piletina i salata, a za vegetarijance orašasti plodovi i sjemenke kombinovani sa mahunarkama ili sojini proizvodi.

15.00 Biljni čaj

Vrući biljni čaj spriječit će dehidraciju organizma te pomoći izbaciti sluz iz tijela. Nakon njega dobro je popiti još jednu čašu soka od naranče te tako osigurati novu dozu C vitamina.

18.00 Večera s curryjem

Začini poput curryja, đumbira i ljutih feferona poznati su po antibakterijskim i antivirusnim svojstvima. Pomoći će pročistiti sinuse.

20.00 Vruća kupka

Prije odlaska na spavanje dan zaokružite vrućom kupkom. Ona će opustiti bolne mišiće i još jednom pročistiti dišne pueve.

22.00 Osam sati sna

San je jednako ključan za zdravlje i oporavak pa na počinak krenite rano i odspavajte osam sati. Zaboravite na gledanje TV-a ili poslovne aktivnosti u krevetu. Zabranjeni su i kafa i sve vrste alkoholnih pića.

(799)

Kako se riješiti prehlade u samo 24 sata?

| Korisni savjeti, Slider |
About The Author
-