JOŠ JEDAN PROMAŠAJ AMERIČKE VOJSKE U POLJSKOJ: Usred zime pošli na Ruse sa ljetnjim gumama

Poljski list Gazetra viborča podsjeća danas tim povodom da ukupno između 6.500 i 7.000 američkih i vojnika NATO, uz oklopnu brigadu razmješteni na zapadu zemlje još i multinacionalni borbeni bataljon NATO pod američkom komandom to jest 1.300 američkih, britanskih, rumunjskih i hrvatskih vojnika na sjevero-istoku Poljske, znači i daleko veći promet vojnih vozila na poljskim putevima.

Dok su 2013. godine kroz Poljsku prošla 34 vojna saveznička konvoja, prošle godine ih je bilo već 300 a ove godine će ih biti još više jer će se tijekom godine na raznim vojnim vježbama u Poljskoj okupiti oko 30.000 vojnika.

Poljske vlasti umiruju javnost da osim zimskih guma američki i saveznički vojnici neće naići na probleme kao u Njemačkoj kada su prebacivali opremu kada se pokazalo da ne mogu sa teškom opremom prijeći preko nekih mostova ili ispod nadvožnjaka na planiranoj trasi.

“Nema problema u komunikaciji s Amerikancima. Poljska ima specijalne karte s informacijama kuda mogu se premještaju s podacima koliki teret mogu izdržati mostovi i visinom nadvožnjaka “, kazao je poljskom listu pukovnik Robert Vožnjak odgovoran za smještaj američkih vojnika.

U četvrtak se, međutim u Zaganjora na zapadu Poljske gdje je glavna baza američke oklopne brigade već jedan američki vojni kamion zaglavio, previsok za nadvožnjak na putu.

(Beta)

(935)This post has been seen 11702 times.

JOŠ JEDAN PROMAŠAJ AMERIČKE VOJSKE U POLJSKOJ: Usred zime pošli na Ruse sa ljetnjim gumama

| Slider, Vijesti |
About The Author
-