JOŠ JEDAN PROMAŠAJ AMERIČKE VOJSKE U POLJSKOJ: Usred zime pošli na Ruse sa ljetnjim gumama

Poljski list Gazetra viborča podsjeća danas tim povodom da ukupno između 6.500 i 7.000 američkih i vojnika NATO, uz oklopnu brigadu razmješteni na zapadu zemlje još i multinacionalni borbeni bataljon NATO pod američkom komandom to jest 1.300 američkih, britanskih, rumunjskih i hrvatskih vojnika na sjevero-istoku Poljske, znači i daleko veći promet vojnih vozila na poljskim putevima.

Dok su 2013. godine kroz Poljsku prošla 34 vojna saveznička konvoja, prošle godine ih je bilo već 300 a ove godine će ih biti još više jer će se tijekom godine na raznim vojnim vježbama u Poljskoj okupiti oko 30.000 vojnika.

Poljske vlasti umiruju javnost da osim zimskih guma američki i saveznički vojnici neće naići na probleme kao u Njemačkoj kada su prebacivali opremu kada se pokazalo da ne mogu sa teškom opremom prijeći preko nekih mostova ili ispod nadvožnjaka na planiranoj trasi.

“Nema problema u komunikaciji s Amerikancima. Poljska ima specijalne karte s informacijama kuda mogu se premještaju s podacima koliki teret mogu izdržati mostovi i visinom nadvožnjaka “, kazao je poljskom listu pukovnik Robert Vožnjak odgovoran za smještaj američkih vojnika.

U četvrtak se, međutim u Zaganjora na zapadu Poljske gdje je glavna baza američke oklopne brigade već jedan američki vojni kamion zaglavio, previsok za nadvožnjak na putu.

(Beta)

(877)

JOŠ JEDAN PROMAŠAJ AMERIČKE VOJSKE U POLJSKOJ: Usred zime pošli na Ruse sa ljetnjim gumama

| Slider, Vijesti |
About The Author
-