IVICA DAČIĆ RAZMIŠLJA O KONTRATUŽBI: „Mogao bih i ja da smišljam kako da tužim Hrvatsku i BiH, jer su 1914. napali Srbiju!

Je li ikada Nezavisna hrvatska država platila ratnu odštetu za ono što je učinila Srbiji? Je li BiH bila pod Austro-Ugarskom i Nezavisnom državom hrvatske? Je li znate da smo 1918. godine mi platili odštetu saveznicima za oslobađanje Hrvatske, Slovenije“, kazao je srbijanski ministar vanjskih poslova.

 

„Revizija presude u predmetu Bosna i Hercegovina protiv Srbije izazvala bi velike posljedice po odnose dviju zemalja“, izjavio je potpredsjednik Vlade Srbije i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić.

 

 

On je na konferenciji za novinare rekao da revizija presude ne bi bila u interesu dobrih odnosa BiH i Srbije.

 

„To bi izazvalo velike posljedice po naše odnose. Tužba je već bila, donijeta je presuda, nema nikakvih novih detalja koji su u međuvremenu bili. Ako ćemo tako raditi, onda ćemo se mi svaki dan baviti onim šta je neko rekao. Onda ću da smišljam kako ću da tužim Hrvatsku i BiH za ratnu odštetu, jer su 1914. napali Srbiju. Jesu li ikada platili ratnu odštetu za to?

 

Je li ikada Nezavisna hrvatska država platila ratnu odštetu za ono što je učinila Srbiji? Je li BiH bila pod Austro-Ugarskom i Nezavisnom državom hrvatske? Je li znate da smo 1918. godine mi platili odštetu saveznicima za oslobađanje Hrvatske, Slovenije“, kazao je Dačić.

 

 

Rekao je i da svaka zemlja koja je oslobođena, morala je da plati saveznicima.

 

„Kad kažem saveznici, mislim na Veliku Britaniju, Francusku. Mi smo platili za njih. Je li to ikad neko smio da spomene u bivšoj Jugoslaviji? Ne žalimo se na Tita, za to su krivi Karađorđevići, prije svega, i jugoslovenski utopisti srpskog naroda koji su stvorili Jugoslaviju na pogrešnim osnovama, ne omeđujući šta je Srbija. Ja sam za evroslaviju, ali sa čistim računom“, kazao je Ivica Dačić, prenosi Anadolija.

(410)

IVICA DAČIĆ RAZMIŠLJA O KONTRATUŽBI: „Mogao bih i ja da smišljam kako da tužim Hrvatsku i BiH, jer su 1914. napali Srbiju!

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Slider, Vijesti |
About The Author
-