Ivanić izdvojio većinu svote: Evo liste ustanova i organizacija kojima je Predsjedništvo BiH dalo više od 180 hiljada KM

Članovi Predsjedništva BiH u prvoj polovini ove godine su iz tekuće rezerve izdvojili 180.390 KM, od kojih član iz Republike Srpske Mladen Ivanić 95.390 KM, hrvatski član Dragan Čović 54.000, a bošnjački Bakir Izetbegović 31.000 KM.

 

U informaciji Ministarstva finansija i trezora BiH o raspodjeli i korištenju sredstava tekuće budžetske rezerve za prvih šest mjeseci ove godine navodi se da je Ivanić najviše sredstava dodijelio Javnoj zdravstvenoj ustanovi “Dom zdravlja” Gradiška – 5.990 KM kao podršku za kupovinu aparata hilter EKG.

Preostala sredstva je u više pojedinačnih vrijednosti od 500 do 3.000 KM dodijelio parohijama Srpske pravoslavne crkve u BiH, udruženjima i sportskim kolektivima za realizaciju njihovih projekata ili kao podršku njihovom radu.

Čović je u manjem broju izdvajanja iz tekuće rezerve davao veće iznose, pa je tako Franjevačkom samostanu Petrićevac odobrio 10.000 KM za dovršetak izgradnje porušene župske i samostanske crkve Svetog Ante Padovanskog.

Po 5.000 KM dao je katoličkim župama u BiH, te Udruženju “Institut za društveno-politička istraživanja” u Mostaru i Društvu hrvatskih književnika Herceg-Bosna.

Izetbegović je 10.000 KM dao Bošnjačkoj zajednici kulture “Preporod” iz Sarajeva, a 5.000 KM Muzeju “Alija Izetbegović” u Sarajevu.

Po 2.000 KM dodijelio je Srpskom prosvjetnom i kulturnom društvu “Prosvjeta” iz Sarajeva i Srpskom građanskom vijeću-Pokret za ravnopravnost u BiH.

Budžetom institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za ovu godinu predviđeno je da svaki član predsjedništva iz budžetske rezerve na raspolaganju ima po 120.000 KM.

(1185)This post has been seen 12413 times.

Ivanić izdvojio većinu svote: Evo liste ustanova i organizacija kojima je Predsjedništvo BiH dalo više od 180 hiljada KM

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-