HRVATI OBJAŠNJAVAJU: Evo zašto Bosna mora da gori i zašto Bakir pali vatru, odgovor je zaledio Bošnjake…

Da Bakir nije Bosna, podsjetio je i predsjednik RS Milorad Dodik, uz konstataciju da je ideja o reviziji bosanske tužbe protiv Srbije za genocid – deplasirana priča Izetbegovića.

Ipak, i kao takva, koliko vađenje iz naftalina te priče o tužbi može dodatno zaoštri unutarnje bošnjačko-srpski odnose?

Politolog Anđelko Kozomora siguran je da može i hoće, bez obzira na pomirljive tonove koji stižu iz srpskog krugova.

– Sam pokušaj da se obnovi tužba protiv Srbije za genocid je već jasna poruka da Bošnjaci ne žele normalizaciju odnosa sa Srbima.

To je bez sumnje Izetbegovićeva namjera, da odnosi budu stalno zategnuti i da se stalno proizvode nove tenzije na toj liniji. Dokle god je on na čelu bošnjačkog naroda, ti odnosi neće biti normalizirani – uvjeren je Kozomora.

Kozomora, također, vjeruje da Bakir od održavanja tenzija ima “profit”, jer je svjestan da može postojati samo dok se poziva na rat, uzroke početka rata u BiH i sve što se tada događalo, jer on je bio desna ruka svome ocu Aliji , svjedok i sudionik mnogih ratnih zločina napravljenih nad Srbima.

– Onog trenutka kada se ne bude pričalo o ratu, netko će iz “ladica istine” izvaditi ono što se događalo i pokazati svijetu tko su, u stvari, i Alija i Bakir Izetbegović. On zato ne razmišlja o budućnosti, jer zna da za njega budućnosti nema.

Ne razmišlja o napretku BiH jer to njega ne zanima, on želi samo da iznova produkuje sukobe i nesporazume i zabada “prst u oko” svima, dok se pred međunarodnom zajednicom prikazuje kao čovjek koji je spreman na dijalog.

Nije on ni za kakav dijalog, on je čovjek rata, zla, i sve što radi, radi prikriti istinu o onome što su Bošnjaci radili početkom devedesetih u BiH Srbima – kaže on, dodajući da je opće poznato da je njegov otac prvi put u Bosnu doveo mudžahedine koji su na Ozrenu odsjecali glave Srbima.

Inače, u Banjaluci je danas održan sastanak delegacija SNSD-a i HDZ, koje su predvodili čelnici stranaka, Milorad Dodik i Dragan Čović. Dodik je naglasio da HDZ i SNSD žele sva pitanja rješavaju kroz dijalog, te da današnji sastanak i dosadašnje djelovanje nije usmjereno protiv “nekog trećeg” već da predstavlja kontinuitet uspješne suradnje dviju stranaka.

Predsjednik Srpskog je opredjeljenost ka europskim integracijama, iako će tu, kako je naveo, biti određenih problema, poput pitanja popisa i popunjavanja odgovora na upitnik Europske komisije.

On je o potencijalnoj reviziji tužbe BiH protiv Srbije rekao da je na današnjem sastanku iznesen jasan stav da je ona neprihvatljiva i da treba odbaciti bilo kakve aktivnosti u tom smjeru.

Upozorio je da će, ako bošnjački političari nešto takvo urade unilateralno, to predstavljati zloupotrebu procedura i funkcija.

Nagovještava li ovo da je hrvatskim dužnosnicima u BiH dosta Bakirove antisrpske politike, i vodi li sve ka otopljavanju srpsko-hrvatskih odnosa unutar Bosne i Hercegovine?

(Sputnik)

(18016)This post has been seen 59981 times.

HRVATI OBJAŠNJAVAJU: Evo zašto Bosna mora da gori i zašto Bakir pali vatru, odgovor je zaledio Bošnjake…

| Slider, Vijesti |
About The Author
-