Haris Silajdžić bi na Kosovu trebao svjedočiti kako je u pismu iz 1995. Radončić prijetio likvidacijom njemu i njegovoj familiji!!!

 

EULEX DUKAĐINI

Nakon ovog uvoda Radončić kreće u “kontranapad” i upozorava Silajdžića na posljedice koje može imati zbog svog “rukopisa i želje” da ga se “otarasi”.

Ovim Te putem upozoravam da ću, bilo da neko puca u mene, ili me ošamari, a isto se odnosi i na moje saradnike, biti primijenjen zakon Leke Dukađinija koji će se odnositi ne na one koji me eventualno budu napali, nego na Tebe i Tvoju porodicu”.

Radončić dalje informiše Siljadžića da je sa tim “temama i zadatcima” upoznao “svu moju familiju , pa i onu diljem svijeta“, držeći, kako piše, da je red “da si i Ti sa tim u toku“.

Haris Silajdžić je sa prijetnjama i pismom koje mu je uputio Radončić upoznao Bakira Alispahića, ministra policije u svojoj Vladi. Alispahić je pismo proslijedio sarajevskom sektoru Službe državne bezbjednosti,čiji je prvi čovjek Enver Mujezinović, umjesto da Radončića nakon prijetnji smrću predsjedniku Vlade BiH sasluša, sačinio Zapisnik o upozorenju!?

U zapisniku se kaže da je Radončić (usmeno) upozoren da više ne prijeti premijeru „jer će se, u protivnom, protiv njega biti pokrenute odgovarajuće zakonske mjere“.

(Zanimljivo je da je, kako smo već pisali, krajem prošle godine, također na zahtjev kosovskog EULEX-a, u SIPA-i saslušan Enver Mujezinović, koji je potvrdio autentičnost stenograma razgovora koje je tokom rata vodio sa Radončićem o njegovim i vezama njegove tadašnje supruge Azre sa Ramizom Delalićem).

 

 

KOGA JE ŠTITILA POLICIJA

Sukob između Fahrudina Radončića i Harisa Silajdžića počeo je nekoliko mjeseci prije nego što je Radončić uputio prijeteće pismo premijeru Bosne i Hercegovine. U proljeće 1994. godine je, po svemu sudeći na nagovor i uz podršku vrha Stranke demokratske akcije, Radončić u svom „Bošnjačkom avazu“ objavio predratni policijski kriminalni dosije Harisovog brata Husrefa Silajdžića.

Interna istraga u MUP-u, koju je tražio Silajdžić, pokazala je da je dosije njegovog brata iz tadašnjeg  Centra službi bezbjednosti sarajevskog MUP-a iznio i dao Radončiću, tadašnji ministar RMUP-a Bakir Alispahić. Dakle, isti onaj kojem se početkom 1995. godine njegov formalni šef, predsjednik Vlade Silajdžić žalio da njemu i njegovoj porodici  Radončić prijeti Zakonom Leke Dukađinija, odnosno krvnom osvetom- likvidacijom!?

(S.AVDIĆ)

(1220)This post has been seen 12226 times.

Haris Silajdžić bi na Kosovu trebao svjedočiti kako je u pismu iz 1995. Radončić prijetio likvidacijom njemu i njegovoj familiji!!!

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Slider, Vijesti |
About The Author
-