Gorko pismo kćerke slavnog kompozitora: Stvorila sam hitove, a borim se za goli život! Nemam ni stan, ni zdravstveno…

Tvrdeći da u današnjoj Srbiji njen talenat nije dovoljno cijenjen, Kristina je objavila dugačak i opor post na svom FB profilu i požalila se na stanje u kome se nalazi.

 

Iako je autor brojnih velikih hitova na regionalnoj estradnoj sceni i kćerka slavnog srpskog i ex-jugoslavenskog kompozitora Kornelija Kovača, Kristina Kovač tvrdi da se danas bori za goli život i da joj talenat nije omogućio nimalo lagodan život.

Karijeru je počela sa sestrom Aleksandrom u grupi K2, ali su im se kasnije životni putevi razišli.

 

Tvrdeći da u današnjoj Srbiji njen talenat nije dovoljno cijenjen, Kristina je objavila dugačak i opor post na svom FB profilu i požalila se na stanje u kome se nalazi:

 

“Imam 42 godine. Stvaram muziku od svoje trinaeste, počela sam da zarađujem sa 16. Za 26 godina od tad, napravila sam mnogo pesama, četiri muzike za pozorišne predstave, jednu za TV film, jednu za dugometražni film, jednu za TV seriju… Otpevala tone pratećih vokala… Snimila ukupno četiri albuma, što sa sestrom, što sama. Formirala prvi srpski boj bend i napravila im album. Bila sudija u X Faktoru. Dva puta bila na Evrosongu. Napisala gomilu songova i muzika za reklame… Baš mnogo… Radila sa mnogo mladih ljudi i prenosila im svoje znanje.

Rekao bi čovek da sam za tih 26 godina uspela da obezbedim sebi neku nekretninu, sigurno… Nisam. Nemam svoj stan. Svoj auto. Lagodan život bez brige o plaćanju računa, troškovima stanovanja, hrane, odeće, školskog pribora, troškova dečjeg školovanja… Ni to nemam. Nemam čak ni zdravstveno osiguranje.

Ono što imam su talenat i znanje. Zanat u rukama… Jedini problem je taj što u sadašnjoj Srbiji ne znam šta sa time da radim. Kome danas u Srbiji treba talenat u pop i instrumentalnoj muzici?

U svakoj drugoj zemlji, taj moj talenat, ovakav kakav je, obezbedio bi mi sigurnu egzistenciju, ako ne i mnogo, mnogo više od toga. Ne u našoj Srbiji. U našoj Srbniji, talenat se ne traži. Ne ceni. Talenat u Srbiji ne stavlja ‘leba na sto. Ne jede se.

Pa što ne radiš ovu turbo-splav muziku što sad slušaju klinci, tu je lova?

Zato. Zato što sam suviše svoja i suviše matora da bih to menjala ili želela da menjam. Zato što neću da živim po cenu muke u stomaku. Radije bih preživljavala. Zato što neću da pokleknem pred najezdom nekvaliteta, da se povinujem krahu muzičkih i svih drugih vrednosti… Zato što neću da vređam ono što mi je Bogom dano.

Umem mnogo toga lepog da napravim. Mnogo nežne čarobne muzike koja dotiče, pomera… razgovara. Koja vredi.

Samo u ovom našem razorenom društvu to može da ne znači apsolutno ništa”, zapisala je Kristina Kovač.

(1361)

Gorko pismo kćerke slavnog kompozitora: Stvorila sam hitove, a borim se za goli život! Nemam ni stan, ni zdravstveno…

| Kolumne, Slider, Šokantno |
About The Author
-