Dolazi katastrofa koju ni Tramp ni Putin neće moći da zaustave

– Samo neka se skloni odatle. Nije naš posao da rješavamo probleme drugih. Oni će to riješiti sami – naveo je Paul.

Iskritikovao je novu politiku prema Kini, istaknuvši da je za SAD mnogo bolje da “trguju s Kinom što je više moguće, a ne da razmjenjuju prijetnje i teške riječi”.

Nekadašnji kongresmen, koji nikada nije podržao Trampa zbog, kako je rekao, “prevelikog ega”, rekao je da je sudbina svih carstava da jednom propadnu.

– Nažalost, naša zemlja je stvorila loš sustav. Sva carstva propadaju, a to će se dogoditi i sa našim, jer su SAD moderno carstvo. Propašću zbog ekonomskih razloga: imamo monetarni problem, imamo problem s prevelikim trošenjem, imamo problem u srži naše ekonomske politike. Ono što će nas snaći u naredne dvije godine mnogo je gore od onoga iz 2008., vjerujte – pesimistično je zaključio Ron Paul.

 

Jedini kongresmen koji se protivio bombardiranju SRJ

Ron Paul je svojevrsni guru Pokreta čajanka (Tea Party movement), koji se zalaže za libertarijanske ideje, smanjenje američkog nacionalnog duga, kao i smanjenje ogromnih rashoda koje vlada ima, prije svega zbog intervencija u inozemstvu.

bio jedan od rijetkih američkih političara koji je otvoreno protestirao protiv bombardiranja Srbije 1999. godine, i jedini koji je to javno rekao u govoru pred Kongresom:

– Gospođo predsjedavajuća, bombardiranje Srbije mora prestati, odmah. Srbija nikada nije izvršila agresiju niti bila protivnik Sjedinjenih Država. Srbija je usred krvavog građanskog rata u kojem mi ne bismo trebali sudjelovati. Čak joj nismo ni objavili rat prije bombardiranja, kao što Ustav nalaže. To čini ovaj rat nemoralnim i nelegalnim. Ne samo da bombardiranje nije poboljšalo situaciju, već ju je umnogome pogoršalo i učinilo svijet mnogo opasnijim postavljanjem. Ginu nedužni civili. Problem s izbjeglicama je katastrofalan. Kongres ne bi smio financirati ovaj rat. Ukoliko to nastavi čini, postat ćemo saučesnici i moralno odgovorni za dodatno rasplamsavanje ovog konflikta – ove riječi izgovorio je Ron Paul 15. travnja 1999. godine za govornicom američkog Kongresa.

(Blic)

(4109)This post has been seen 23564 times.

Dolazi katastrofa koju ni Tramp ni Putin neće moći da zaustave

| Slider, Vijesti |
About The Author
-