Dodik: BiH može biti neki okvir za države unutar nje, ali Bošnjaci će zbog svog cinizma…

“Čak je i ministar inozemnih poslova Hrvatske, kada je govorio o federalizaciji u BiH, govorio da se to odnosi na Federaciju BiH. Prema tome, što god rekao bilo tko, teritorija Republike Srpske, nijedan njen dio ne može biti na stolu i rasprave o tome da bude dio kompenzacije ili bilo čega drugog”, poručio je Dodik.

 

Odgovarajući na pitanje da li bi bilo lakše braniti Repuliku Srpsku od stalnih napada bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića uz podršku predstavnika Srba u Sarajevu, Dodik je rekao da bi za obranu Republike Srpske bilo lakše sa predstavnicima Srba u Sarajevu, ali da su oni “ostali na pozicijama povezanosti sa Izetbegovićem i njegovom politikom, koji je, inače, izgubio na mnogim mjestima”.

 

“On više nema u SAD one koji su bili spremni da njihove laži prihvaćaju kao službenu politiku, pa ni /predsjednik Tajip Erdogan više nije onako moćan kao što je nekada bio i ne uliva više toliko povjerenje, koliko je ulivao Bošnjacima. Izetbegović je izgubio lokalne izbore, pa je izgubio Srebrenicu, Zenicu, četiri zastupnika, sa predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem mu ne ide uopće dobro, sa HDZ-om je došao u suštinski problem”, rekao je Dodik.

 

On je naveo da jedino sa kim Izetbegović surađuje, sa kim ima dobre odnose i tko ga brani je “povremeno Savez za promjene, SDS i ta struktura ljudi”. “Ja ne verujem da su individualci, ali nisu oni koji su dio fronta za jačanje Repulike Srpske”, rekao je Dodik.

(2255)

Dodik: BiH može biti neki okvir za države unutar nje, ali Bošnjaci će zbog svog cinizma…

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-