DAČIĆ ŽESTOKO ZAPRIJETIO BOSNI: Pogledajte šta će Srbija uraditi ako BiH obnovi tužbu za genocid…

“Ne možemo da se pred kamerama ljubimo i grlimo, da se samo deklarativno zalažemo za stabilnost i mir u regionu, a da oni pišu nove tužbe. Ako nam udare šamar, neka ne očekuju da im okrenemo i drugi obraz”, rekao je srbijanski ministar vanjskih poslova…

 

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da bi obnavljanje tužbe BiH protiv Srbije za genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu predstavljalo “prst u oko Beogradu”, te da smatra da Sarajevo, ipak, neće povući taj potez.

Povodom najava da bi BiH mogla da obnovi tužbu, Dačić je rekao da Sarajevo “ne očekuje da mu Beograd, ukoliko dobije šamar, okrene i drugi obraz”.

“Ako do te tužbe, ipak, dođe, Srbija će upotrebiti sva pravna sredstva da i ovoga puta izađe kao pobednik”, rekao je Dačić za “Večernje novosti”.

Ivica Dačić je rekao da je prilikom nedavnog susreta u Beogradu predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću jasno rekao da bi obnova tužbe ponovo narušila odnose između dvije zemlje i da je obostrani interes da se sve nesuglasice rješavaju dijalogom.

“Ne možemo da se pred kamerama ljubimo i grlimo, da se samo deklarativno zalažemo za stabilnost i mir u regionu, a da oni pišu nove tužbe. Ako nam udare šamar, neka ne očekuju da im okrenemo i drugi obraz”, rekao je Dačić.

Izvor : Slobodna Bosna

(9667)

DAČIĆ ŽESTOKO ZAPRIJETIO BOSNI: Pogledajte šta će Srbija uraditi ako BiH obnovi tužbu za genocid…

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-