Cijeli svijet priča o klovnovima koji se pojavljuju svugdje na planeti: Ovo je istina o njima!

 

Širom Sjedinjenih Država pojava strašnih klovnova postala je sve uobičajenija. Tako su zabilježeni slučajevi kada su plašili i pratili djecu koja su išla prema autobusnoj stanici, jedan od njih zabilježen je u Georgiji. 12-godišnji Cameron Frails i njegov mlađi brat slučaj su prijavili i policiji, rekli su kako je čovjek odjeven u crno išao za njima, a nosio je klaunovsku masku, piše ABC.

 

Na Floridi pak uplašili ženu buljeći u nju, a onda su joj počeli prijetiti. Sve je prijavila policiji, prenosi PalmBeachPost. Na Twitteru se također pojavila stranica na kojoj se svakodnevno objavljuje niz jezivih fotografija i snimaka klovnova s lokacijama na kojima se nalaze.

 

3. Klovnovi se proširili u Evropu i stigli u Sloveniju

 

Klovnovi su se prvo pojavili u Velikoj Britaniji, gdje su viđeni u više gradova. Uglavnom su šetali po ulicama i plašili vozače i građane. Malo nakon toga stigle su informacije da su klaunovi došli i u Sloveniju. Policijska policija Kranj prva je objavila fotografiju kostima klovna. Slovenski mediji pisali su kako se klovnovi najviše skupljaju oko škola,a viđeni su i po parkovima i autobusnim kolodvorima.

 

4. Početkom sedmice došli su u Hrvatsku

 

Nakon informacija da su viđeni u Osijeku, Slunju i Bjelovaru, odjeknula je informacija da su se klovnovi pojavili i na području Petrinje, no to je bila lažna uzbuna.

 

I iz MUP-a Hrvatske je  stiglo saopćenje u kojem pozivaju građane da ukoliko primijete nešto čudno ili nešto što ih plaši, to svakako prijave policiji. Iz MUP-a kažu i kako su utvrdili da su za sada evidentirane dvije takve dojave i to u PU osječko-baranjskoj.

 

5. Stoji li iza svega samo reklama?

 

U kontekstu cijelog ovog slučaja svakako je zanimljiva činjenica da se 2017. godine u kinima počinje prikazivati film “It”. Film se temelji na seriji iz 1990. godine, snimljenoj prema knjizi Stephena Kinga. Radnja se vrti oko strašnog klovna koji terorizira cijelu zajednicu. Eskalacija pojave strašnih klaunova prilično je dobar publicitet za nadolazeći film, piše Independent ne odbacujući mogućnost da se u slučaju “jezivih klovnova” ipak radi samo o dobroj promociji filma.

(135)This post has been seen 2093 times.

Cijeli svijet priča o klovnovima koji se pojavljuju svugdje na planeti: Ovo je istina o njima!

| Slider, Vijesti |
About The Author
-