Cijeli svijet priča o klovnovima koji se pojavljuju svugdje na planeti: Ovo je istina o njima!

Klovnovi su se prvo pojavili u Velikoj Britaniji, gdje su viđeni u više gradova. Uglavnom su šetali po ulicama i plašili vozače i građane. Malo nakon toga stigle su informacije da su klaunovi došli i u Sloveniju. Policijska policija Kranj prva je objavila fotografiju kostima klovna. Slovenski mediji pisali su kako se klovnovi najviše skupljaju oko škola,a viđeni su i po parkovima i autobusnim kolodvorima.

 

4. Početkom sedmice došli su u Hrvatsku

 

Nakon informacija da su viđeni u Osijeku, Slunju i Bjelovaru, odjeknula je informacija da su se klovnovi pojavili i na području Petrinje, no to je bila lažna uzbuna.

 

I iz MUP-a Hrvatske je  stiglo saopćenje u kojem pozivaju građane da ukoliko primijete nešto čudno ili nešto što ih plaši, to svakako prijave policiji. Iz MUP-a kažu i kako su utvrdili da su za sada evidentirane dvije takve dojave i to u PU osječko-baranjskoj.

 

5. Stoji li iza svega samo reklama?

 

U kontekstu cijelog ovog slučaja svakako je zanimljiva činjenica da se 2017. godine u kinima počinje prikazivati film “It”. Film se temelji na seriji iz 1990. godine, snimljenoj prema knjizi Stephena Kinga. Radnja se vrti oko strašnog klovna koji terorizira cijelu zajednicu. Eskalacija pojave strašnih klaunova prilično je dobar publicitet za nadolazeći film, piše Independent ne odbacujući mogućnost da se u slučaju “jezivih klovnova” ipak radi samo o dobroj promociji filma.

(135)

Cijeli svijet priča o klovnovima koji se pojavljuju svugdje na planeti: Ovo je istina o njima!

| Slider, Vijesti |
About The Author
-