BOSNA SE TRESE NAKON AKCIJE JUTROS RANO: Niko nije očekivao da SIPA ovo smije uraditi… Pogledajte ko je uhapšen u RS-u…

-Anđelko Novaković, rođen 1985. godine u Bosanskoj Krupi, nastanjen u Novom Gradu

-Ganija Kurti, rođen 1969. godine u Nikšiću, državljanin Crne Gore, nalazi se pod nadzorom Službe za poslove sa strancima (SPS) BiH.

Uporedo sa lišenjima slobode, izvršen je pretres objekata i vozila koje osumnjičeni koriste, na području Novog Grada.

Tužiteljstvo BiH je u suradnji sa SIPA i partnerskim agencijama iz Crne Gore, provelo detaljnu i temeljitu istragu, tokom koje su prikupljeni dokazi, da su navedeni osumnjičeni sudionici međunarodnog krijumčarenja velikih količina opojne droge „marihuana“ i „skunk“, sa područja Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, koja se dalje distribuirala na ilegalnom narko-tržištu u sjeverozapadnom dijelu BiH.

Istragom je utvrđeno da je osumnjičeni Ganija Kurti, koji se nalazio na izdržavanju kazne u KPZ Zenica, iz zatvora putem kontakata u Crnoj Gori i BiH, koordinirao krijumčarenje opojne droge u Bosnu i Hercegovinu. Radi se o osobi koja je ranije protjerana iz BiH, te je koristeći krivotvorene dokumente, ponovo ilegalno ušao u BiH, gdje je uhapšen.

Dosadašnjom istragom utvrđeno je da su osumnjičeni u više navrata krijumčarili količine od više kilograma ove opojne droge, a osumnjičeni Selimagić, često je radi nadgledanja opojne droge i njenog transporta, boravio u Crnoj Gori.

Ovom akcijom zadat je odlučan udarac strukturama narko-kriminala koje djeluju u sjeverozapadnom dijelu BiH, a čiji su konzumenti opojnih droga uglavnom mlade osobe iz Novog Grada i okolnih mjesta.

Nakon izvršenih pretresa, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelju, koji će nakon ispitivanja osumnjičenih, donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Tužiteljstvo BiH zajedno sa partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama u BiH i zemljama regiona, intenzivno sudjeluje u akcijama u borbi protiv narko-kriminala.

(4601)This post has been seen 38446 times.

BOSNA SE TRESE NAKON AKCIJE JUTROS RANO: Niko nije očekivao da SIPA ovo smije uraditi… Pogledajte ko je uhapšen u RS-u…

| Bosna i Hercegovina, Slider |
About The Author
-