Bašar al Asad leži na samrtničkoj postelji: Ulogu vođe preuzeo njegov brat Maher?!

Kanal “Ikhbarija” u ponedjeljak je objavio da se Assad čuo sa venecuelanskim predsjednikom Nicolasom Maduro, što je prvi izvještaj državnih medija o aktivnostima predsjednika nakon što su se pojavile glasine.

Tijekom vikenda pojavilo se nekoliko vijesti o Assadovu zdravlju. Francuski list “Le Point dejli” prije sedam dana objavio je da je predsjednika Sirije ranio njegov tjelohranitelj, inače Iranac. Prema njihovim navodima, Assad je prevezen u bolnicu u Damasku, a pojedini arapski “izvori” naveli su da je čak mrtav.

Saudijski mediji su prenijeli da Assad ima tumor na mozgu ili da je pretrpio infarkt. Libanonski mediji objavili su istu vijest i naveli da je Asadov brat – Maher, preuzeo ulogu vođe u ratu.

– Nekoliko dana sam pokušavao potvrdim informaciju o lošem stanju tiranina Bashara al-Assada. Dobio sam suprostavljene informacije.

Jučer sam dobio informaciju da je 90 posto sigurno da je doživio infarkt … mogu reći, iz mog kuta, na temelju informacija koje sam dobio iz osobnih izvora, da Bashar al-Assad leži u krevetu bez svijesti i da ima 70 posto šanse umrijeti … – napisao je Faisal Al Kasem, poznati sirijski novinar “Al Džazire”.

Drugom novinaru i političkom komenatatoru Amdžad Tahi izvor iz okupiranog Damaska ​​potvrdio je da je Asad ozbiljno bolestan i da je svuda prisutna ruska vojska. Također je tvitovao da je veliki broj doktora došao iz Irana i Istočne Europe kako bi liječili Asada.

(Telegraf.rs)

(2182)This post has been seen 16413 times.

Bašar al Asad leži na samrtničkoj postelji: Ulogu vođe preuzeo njegov brat Maher?!

| Slider, Vijesti |
About The Author
-