Bašar al Asad leži na samrtničkoj postelji: Ulogu vođe preuzeo njegov brat Maher?!

Sirijski predsjednik Bašar al Asad je vrlo bolestan ili je u kritičnom stanju, vijesti su i glasine koje cirkuliraju u medijima. Sirijski vlada odbacila je te navode i priopćila da predsjednik “obavlja svoje dužnosti normalno”.

 

Spekulacije su se spominjale posljednjih nekoliko dana na društvenim mrežama i arapskim portalima s vijestima da je Asad (51) u kritičnom stanju, pozivajući se na glasine o moždanom udaru. Čak i da je pogođen.

– Predsjedništvo demantira te navode. Predsjednik Asad je odličnog zdravlja. Takvi navodi počeli su se šire u vrijeme promjene političkih okolnosti – navela je Asadova ured u priopćenju, ne precizirajući na koje promjene misli.

Kanal “Ikhbarija” u ponedjeljak je objavio da se Assad čuo sa venecuelanskim predsjednikom Nicolasom Maduro, što je prvi izvještaj državnih medija o aktivnostima predsjednika nakon što su se pojavile glasine.

Tijekom vikenda pojavilo se nekoliko vijesti o Assadovu zdravlju. Francuski list “Le Point dejli” prije sedam dana objavio je da je predsjednika Sirije ranio njegov tjelohranitelj, inače Iranac. Prema njihovim navodima, Assad je prevezen u bolnicu u Damasku, a pojedini arapski “izvori” naveli su da je čak mrtav.

Saudijski mediji su prenijeli da Assad ima tumor na mozgu ili da je pretrpio infarkt. Libanonski mediji objavili su istu vijest i naveli da je Asadov brat – Maher, preuzeo ulogu vođe u ratu.

– Nekoliko dana sam pokušavao potvrdim informaciju o lošem stanju tiranina Bashara al-Assada. Dobio sam suprostavljene informacije.

Jučer sam dobio informaciju da je 90 posto sigurno da je doživio infarkt … mogu reći, iz mog kuta, na temelju informacija koje sam dobio iz osobnih izvora, da Bashar al-Assad leži u krevetu bez svijesti i da ima 70 posto šanse umrijeti … – napisao je Faisal Al Kasem, poznati sirijski novinar “Al Džazire”.

Drugom novinaru i političkom komenatatoru Amdžad Tahi izvor iz okupiranog Damaska ​​potvrdio je da je Asad ozbiljno bolestan i da je svuda prisutna ruska vojska. Također je tvitovao da je veliki broj doktora došao iz Irana i Istočne Europe kako bi liječili Asada.

(Telegraf.rs)

(2985)

Bašar al Asad leži na samrtničkoj postelji: Ulogu vođe preuzeo njegov brat Maher?!

| Slider, Vijesti |
About The Author
-